Boavista više nije ista

Klub se urušava: Igrači odbili doći na trening jer tri mjeseca nisu dobili plaću!

Boavista je ovu sezonu portugalske Primeire otvorila odlično, jedno vrijeme su bili i prvenstveni lider, ali sad se sve urušava.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2023. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U portugalskom nogometnom prvoligašu Boavisti igračima je voda došla do grla te su odlučili na očajnički potez - ovog četvrtka odbili su trenirati jer nisu dobili plaću za protekla tri mjeseca.

Financijska situacija u ovom klubu je katastrofalna, a osim igrača još izraženije ju osjete pripadnici radne zajednice. Naime, oni su bez plaće već četiri mjeseca.

S nadom da će odbijanje treniranja dovesti do rješenja ove situacije, nogometaši su ovog četvrtka štrajkali, svjesni da to iduće utakmice i gostovanja kod Gil Vicentea 30. prosinca ima dovoljno vremena da jedan preskočeni trening ne utječe na njihovu izvedbu.

Boavista je inače klub iz grada Porta i smatra ju se najuspješnijim portugalskim klubom izvan velike trojke tamošnjeg nogometa (Benfica, Sporting Lisabon, Porto).

Osvojili su jedno prvenstvo, 5 kupova i tri superkupa, osnovani prije 120 godina, ali sad proživljavaju teške trenutke.

Ne tako davno stvari su bile idilične. Boavista u prvom kolu aktualne sezone na svom terenu nokautirala Benficu (3:2), a poslije pet kola bili su vodeća momčad Primeire, sa četiri pobjede i jednim remijem odnosno 13 od mogućih 15 bodova.

No, onda kao da se sve survalo u provaliju. Novac je prestao redovito dolaziti, to se osjetilo na raspoloženju nogometaša, Boavista je upala u crnu rupu u kojoj mjesecima već ne može pobijediti nikoga i trenutno se nalazi na 11. mjestu, sa samo četiri boda iznad zone ispadanja.

OPŠIRNIJE

Kopirati
Drag cursor here to close