Veseli se susretu

Klopp od svih igrača ističe Perišića: ''Stvarno jako volim Perišića''

''Izgubio sam od njega u finalu Kupa Njemačke, a nakon toga se više nismo susretali''.
Sport / Nogomet | 16. 02. 2022. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter večeras od 21 sat dočekuje Liverpool u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a kao ključni igrači domaće momčadi ističu se Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Edin Džeko. Perišića je najprije pohvalio trener Liverpoola Jürgen Klopp koji ga je vodio u Borussiji Dortmund.

"Izdvojio bih Perišića, radili smo zajedno i bili jako uspješni. Osvojili smo dvostruku krunu u Njemačkoj i stvarno se jako veselim susretu s njim", rekao je Klopp uoči dvoboja protiv Intera i dodao:

"Nakon toga smo se susreli kad je Perišić igrao za Wolfsburg. Izgubio sam od njega u finalu Kupa Njemačke, a nakon toga se više nismo susretali. Stvarno jako volim Perišića", poručio je Klopp.

Klopp nije jedini koji je Hrvata istaknuo kao najopasnijeg igrača Intera. S njim se slažu i Paolo Di Canio i Claudio Ranieri koji vjeruju kako bi upravo hrvatski veznjak mogao biti ključan igrač koji će iskoristiti rupu koju u pozadini ostavlja Trent Alexander-Arnold. Isto ističe i Paul Ince.

"Interova krila bi mogla raditi velike probleme Andyju Robertsonu i Trentu Alexanderu-Arnoldu koji ostavljaju puno rupa u pozadini. Denzel Dumfrier je sve bolji, a Ivan Perišić je klasa. Inter ima veliku kvalitetu", rekao je Ince za La Gazzette dello Sport.

Ranieri je pak istaknuo kako bi, uz Perišića, ključnu ulogu mogao imati i Marcelo Brozović jer će Inter morati 'brzo napredovati s loptom' pa će sredina morati dobro doraditi svoj posao. Hrvat je ove sezone propustio tek jednu utakmicu, a u zadnje je dvije godine masovno napredovao.

Slično je rekao i Di Canio koji je u Intervjuu za Tuttosport pojasnio kako Inter 'mora čuvati loptu i držati ju u Liverpoolovoj polovici i paziti na protunapade Liverpoola' u čemu će ključne uloge imati hrvatski dvojac. Uz njih će nerede u obrani gostujućeg sastava raditi i Džeko čija će borba s Van Dijkom biti odlučujući faktor.

"Van Dijk je ključan za Liverpool, ali nije onaj igrač koji je bio. Bio je savršen za zaustavljanje kontranapada, ali sada ispadne iz pozivije i spor je u nekim akcijama. Uz to se i svađa sa suigračima pa, iako ostaje apsolutni lider, Inter će imati prilika za iskorištavanje defenzivnih rupa Liverpoola", zaključio je Di Canio.

Kopirati
Drag cursor here to close