Boxing day

Žestoke riječi upućene Kloppu i Guardioli: ''Da nije nogometa, radili biste u McDonaldsu''

26. prosinca je famozni Boxing Day u Premier ligi, no tri utakmice su već otkazane, a pitanje je hoće li se svi ostali igrati.
Sport / Nogomet | 25. 12. 2021. u 18:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Englesko prvenstvo pogođeno je koronavirusom i mnogi klubovi morali su odgoditi utakmice zbog zaraženih igrača.

26. prosinca je famozni Boxing Day u Premier ligi, no tri utakmice su već otkazane, a pitanje je hoće li se svi ostali igrati, piše Sportsport.ba.

Klubovi su sugerirali da se ova faza ne odigrava, ali bezuspješno, a glavni argument je ionako prenatrpan raspored. Jurgen Klopp i Pep Guardiola bili su dvojica najglasnijih trenera po ovom pitanju i često obojica ističu kako je zdravlje igrača najvažnije, kako je suludo da se igra svako malo u prosincu i kako bi bilo pametnije da se napravi stanka.

Bivši predsjednik Crystal Palacea Simon Jordan nije bio nimalo zadovoljan izjavama Kloppa i Guardiole, a to je rekao u intervjuu za talkSport.

"Što bi bilo da se uštipnete i shvatite koliko ste zapravo sretni? Da nije nogometa, pola bi vas radilo u McDonaldsu!, poručio je Jordan, dodavši:

"Navijačima se dopada ova tradicija, a vi ste tu gdje jeste upravo zbog njih. Da nije tako, vi (treneri op.a) i vaše kolege ne biste dobivali desetke milijuna funti godišnje".

Jordan smatra kako i igrači uglavnom žele da igraju u prazničnoj atmosferi i kako oni osobno nemaju ništa protiv zgusnutog rasporeda krajem svake godine, dok menadžeri ipak smatraju kako bi trebala biti stanka, posebno sada kada je koronavirus ponovno počeo harati Britanijom.

Kopirati
Drag cursor here to close