Velež na Grbavici

Klafurić: U derbiju favorita nema

"Poštujemo Željezničar kao klub i poštujemo ih zbog toga što imaju dobre pojedince. Oni su u teškoj situaciji i sigurno će dati sve od sebe da pobijede"; kaže u najavi utakmice trener Veleža Dean Klafurić.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2023. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atmosfera je dobra, rekli bismo čak idealna. Jer ekipa je nanizala pet utakmica bez poraza. Nalazi se na četvrtom mjestu sa solidnom bodovnom prednošću u odnosu na prve pratitelje. Istovremeno, od drugoplasiranog Zrinjskog, Velež ima samo tri boda manje, pa današnjim eventualnim trijumfom na Grbavici može dodatno učvrstiti svoje mjesto u TOP 4 društvu premijerligaške karavane.

S druge strane Željezničar ima jako puno problema, u posljednjih pet utakmica upisana je jedna pobjeda, ali opet za svakog gosta je Grbavica neugodan teren, malo koja ekipa može reći da je favorit u odnosu na domaćina. Bez obzira na formu, plasman na tabeli. strateg Veleža Deana Klafurić u najavi današnjeg susreta kaže:

"U nogometu je svaki novi dan zakon da se moraš dokazivati. Jer ako ostanemo na tim lovorikama i malo se opustimo sve pada u vodu. Mi moramo nastaviti dalje i težiti biti bolji iz dana u dan i samo tako možemo uspjeti. Što se tiče Željezničara, oni su u svojim problemima ali mi se fokusiramo na sebe i našu izvedbu. Poštujemo Željezničar kao klub i poštujemo ih zbog toga što imaju dobre pojedince. Oni su u teškoj situaciji i sigurno će dati sve od sebe da pobijede. Riječ je o derbiju a u derbiju nema favorita. Igramo na Grbavici, kultnom hramu nogometa, ne samo u BiH već i šire. Neki igrači imaju problem zbog suspenzija, neki nisu spremni ali u principu situacija je puno bolja nego što je bila pred utakmicu sa Sarajevom."

Ovo je drugi duel ove dvije ekipe u sezoni. Prvi je dobio Velež na svom terenu minimalno 1:0 golom Haskića. Prošle sezone je Velež slavio na Grbavici, ali u polufinalu Kupa, dok je Željezničar bolji bio dva puta u prvenstvu. Jednom 2:0, drugi put 2:1. Današnji dvoboj je na rasporedu od 18 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close