Velež dočekuje Igman

Klafurić: Naš pristup je najvažniji

Jedno kolo više su ekipe igrale prošle sezone i Velež je na kraju imao 24 boda. Već sada ima osam više, a mogao bi imati i jedanaest.
Sport / Nogomet | 15. 12. 2023. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednju utakmicu jesenjeg dijela sezone nogometaši Veleža igraju u nedjelju protiv Igmana. Iza ekipe trenera Klafurića je serija od sedam utakmica bez poraza, od posljednjih pet, Velež je slavio u četiri. Posljednje tri su bile protiv Zrinjskog, Sarajeva i Željezničara. U nekim scenarijima, Velež može završiti među tri na kraju jesenjeg dijela. Nije nemoguće, za tako nešto potrebno je da Velež savlada narednog protivnika, ekipu Igmana, dok Zrinjski mora dobiti Sarajevo. Ako Velež ostvari trijumf u nedjelju, na svom kontu će imati 35 bodova nakon 18 kola.

Jedno kolo više su ekipe igrale prošle sezone i Velež je na kraju imao 24 boda. Već sada ima osam više, a mogao bi imati i jedanaest. Naravno, prije svega treba pričekati nedjelju i kraj duela protiv Igmana.

"Igman je puno kvalitetniji nego što to pokazuju rezultati, gledali smo analizirali. Kako utakmicu koju smo igrali, tako i ove utakmice
koje su oni igrali u posljednje vrijeme. Mi se pripremamo za tu utakmicu kao i svaku drugu, uzet ćemo njihove prednosti, ali i njihove mane. Najviše ćemo biti fokusirani na sebe, na svoju izvedbu. Za očekivati je da će priliku tražiti iz nekih kontri iz kojih mogu biti jako neugodni. Moramo biti spremni za svaku opciju, maksimalno fokusirani. Puno važnije od svega će biti naš pristup. Vidjet ćemo, mi još uvijek nismo niti u jednoj utakmici imali onu najbolju postavu", istakao je Klafurić, pa se kratko dotakao one za posljednji susret. 

"Bilo je ozljeda, kartona i sada imamo problema, pojedini igrači se žale na ozljede. Polako se vraćaju Pršeš koji je usput odradio kartone, Džafić, Mlinarić, vidjet ćemo za koliko su oni spremi. Međutim, ja sam to već istakao. Vjerujemo u svakog igrača, tu su mladi koji sjajno rade, kolektiv je najvažniji", reći će trener Klafurić u najavi.

Kopirati
Drag cursor here to close