Damir Milanović vodi ekipu

Klafurić je pripremio ekipu: Imam povjerenje u svoj suradnike

"Mi ulazimo u dobrom raspoloženju u utakmicu, u dobroj smo formi, ali i Zrinjski isto tako jer oni se još uvijek bore za naslov prvaka. Nema prostora za neke kalkulacije, mi igramo napadački nogomet to svi znaju", poručio je Klafurić.
Sport / Nogomet | 12. 04. 2024. u 14:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Milanović ima iskustva kada je u pitanju Premijer liga BiH. Kao igrač nosio je dres Posušja, igrao je protiv Zrinjskog. U ekipu Veleža je stigao s trenerom Klafurićem i Markom Đorđevićem. Nije mogao niti slutiti kako će se stvari razvijati i da će dobiti priliku voditi Velež u jednoj službenoj utakmici.

I to u derbiju koji je na rasporedu u subotu. Spletom okolnosti, Dean Klafurić je dobio treći žuti karton protiv Borca pa će za kratko palicu prepustiti Milanoviću. Njemu će naravno asistirati Avdo Kalajdžić, ali i Samir Merzić, te Marko Đorđević. Kalajdžić je bio na klupi Veleža još prije 24 godine kada su ove dvije ekipe igrale prvi poslijeratni susret za bodove.

Klafurić je ove sezone već osjetio što znači gradski derbi. U najboljem ali i najgorem smislu. Njegova ekipa je prvo poražena 3:0, a onda je slavila istim rezultatom. Čak i sastav Veleža koji je bio u tom posljednjem susretu mogli smo dobrim dijelom vidjeti i na startu narednog.

"Mi sve u stručnom štabu radimo zajedno, pripremu utakmice, tako da to nije problem. Imali smo period da se pripremimo i ono što je poznato, utakmicu će umjesto mene voditi moj prvi asistent Damir Milanović. Imam veliko povjerenje u stručni štab i tu nema problema, svi radimo zajedno, svi znaju svoja zaduženja. Veći problem u ovom trenutku su povrede pojedinih igrača, neki su kartonirani. Adnan Džafić nema pravo nastupa zbog kartona, Brazilca Lohana nije bilo protiv Borca, još uvijek nije spreman, Peco je bolestan, drugi golman Duka također, to su veći problemi nego to što ja neću biti na klupi", kaže Klafurić.

O samom derbiju, utakmici, Klafurić kaže:

"Derbi je nekako poseban, a ovo je gradski koji kao i svaki u svijetu donosi sa sobom neke konotacije na samu utakmicu, to nije samo obična utakmica. Mi ulazimo u dobrom raspoloženju u utakmicu, u dobroj smo formi, ali i Zrinjski isto tako jer oni se još uvijek bore za naslov prvaka. Nema prostora za neke kalkulacije, mi igramo napadački nogomet to svi znaju, u svaku utakmicu ulazimo s željom da se nadigravamo, tako će biti i ovaj put. Želimo osvojiti tri boda i probat ćemo naći načina da ih osvojimo."

Veležu statistika u međusobnim susretima nikako ne ide u prilog. Zrinjski je kao domaćin poprilično siguran, tek su Rođeni uspjeli u tri navrata uhvatiti po bod. U sezoni 13/14, jedan duel je završio bez golova (0:0), treneri su bili Karačić na jednoj odnosno Jusufbegović na drugoj strani, dok su dva duela Jakirovića i Dudića završila istim rezultatom 1:1.Taj posljednji je bio u sezoni 21/22.

Kopirati
Drag cursor here to close