Ne možeš tako

Keown: Arteta se mora prestati svađati s igračima

"Ne znam za drugog menadžera visokog profila koji se posvađao s toliko igrača.Možda na taj način iskorijenjuje kulturu kojoj je bilo dopušteno rasti pod Arseneom Wengerom", kaže Keown.
Sport / Nogomet | 04. 02. 2022. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Martin Keown je odlučio javno prozvati Mikaela Artetu nakon posljednjeg odlaska iz Arsenala, Pierrea-Emericka Aubameyanga u Barcelonu. Aubameyanga je Barcelona predstavila na Campu Nou u četvrtak gdje je stigao besplatno.

Arteta je odigrao ključnu ulogu u ugovoru koji je Aubameyang potpisao sa Arsenalom 2020. godine, ali je njihov odnos "zahladio" nakon što se reprezentativac Gabona ogriješio o klupsku disciplinu.Aubameyang je po svom dolasku u Barcelonu priznao kako je Arteta bio razlog njegovog odlaska iz sjevernog Londona, a napadač Gabona nije prvi koji je osjetio bijes trenera. Prije njega su bili Mesut Ozil i Matteo Guendouzi.

"Ne znam za drugog menadžera visokog profila koji se posvađao s toliko igrača.Možda na taj način iskorijenjuje kulturu kojoj je bilo dopušteno rasti pod Arseneom Wengerom. Razumijem to, ali u isto vrijeme svi su nogometaši vrlo različiti pa ono što trebate učiniti je pronaći način da izvučete najbolje od svih.Ne možeš se stalno svađati s ljudima. E sad, ne znam kakva je razlika, Xhaka se nekoliko puta našao na udaru navijača, izbacivan je ali su ga vratili u momčad.Dakle, ova vrsta politike upravljanja, ne znam radi li se o izgradnji neke nove kulture ili postoje određene stvari koje on vidi kod igrača u kojima misli kako nisu za ovu momčad. Teško će Arsenal pronaći zamjenu za Aubameyanga koji jeste pao u formi, ali bilo je tu nekih okolnosti. Mislim da Arteta nije trebao uzeti kapetansku traku Aubameyangu, jer sam bojao da će otići. Uostalom, zahvaljajući njemu Arteta i Arsenal su osvojili FA Cup," kaže Keown. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close