Nogometaši BiH i Senegala odigrali bez golova

U dosadašnje tri utakmice na klupi Zmajeva, izbornik Robert Prosinečki upisao je pobjedu, dva remija i poraz, a naredna utakmica planirana je tek u svibnju protiv Crne Gore.
Sport / Nogomet | 27. 03. 2018. u 22:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u francuskom gradu Le Havreu odigrala je prijateljski susret protiv Senegala neriješeno 0:0.

Već u 4. minuti izabranici Roberta Prosinečkog imali su interesantnu priliku kada su dobro kombinirali Edin Džeko i Sead Kolašinac. Napadač Rome ušao je u šesnaesterac, ali mu se vratar Senegala ispriječio.

Deset minuta poslije Edin Višća dolazi u izglednu situaciju, međutim, nije uspio matirati čuvara mreže Senegala.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu propušta Višća. Džeko ga je sjajno uposlio  i on je  izašao sam pred golmana, ali njegov šut odlazi pored gola.

Nakon pola sata igre u prvom dijelu utakmie, Senegalci stvaraju prvu priliku, Sow je uputio udarac, ali Ibrahim Šehić brani, a nakon toga u nekoliko minuta su stvorili još nekoliko izglednih prilika za gol.

U posljednjih deset minuta prvog poluvremena Senegal je imao terensku inicijativu, ali bez konkretnih prilika.

U 56. minuti nakon dobre akcije Višća ubacuje loptu u gol, međutim, sudac je prije toga svirao nedozvoljenu poziciju Kolašincu.

Četiri minute poslije Kolašinac snažno šutira i vratar Senegala brani.

U 73. minuti Višća je iskosa šutirao i zamalo iznenadio Diallu koji je loptu odbio u korner.

Posljednjih 15. minuta utakmice igralo se mirnijim tempom, a rezultat se nije mijenjao.

Prosinečki zadovoljan igrom i zalaganjem igrača

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je igrom i borbenošću svojih izabranika u prijateljskoj utakmici sa Senegalom u Le Havreu, koja je završena bez golova.

''Napravili smo šest izmjena kako bi što više igrača dobilo minutažu. Imali smo i bolje prilike od Senegala i mogli smo i pobijediti. Polako se uhodavamo, uigravamo se. Igrači usvajaju ono što želim. Imamo igrače koji znaju da igraju i moramo biti zadovoljni načinom na koji smo odigrali večeras. Danas smo bolje igrali i izgledali sigurnije na terenu nego protiv Bugarske'',  rekao je Prosinečki nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close