Reprezentativci Hrvatske i BiH

Katalonski medij savjetuje Barcelonu: Gvardiol i Dedić odlične su opcije

Barcelona više nije financijski moćna kao prije, vjerojatno i ne može pomišljati na kupnju Gvardiola, ali nikome nije zabranjeno sanjati.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2022. u 14:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

CIES je prije nekoliko dana objavio listu od 200 najvećih nogometnih talenata na svijetu, a u samom vrhu nalazi se Joško Gvardiol, možda i najtraženiji nogometaš svijeta.

Gvardiol je postao pravi hit nakon Svjetskog prvenstva, na kojem je igrao stvarno odlično. Europski velikani odmah su se raspitali o cijeni, no vlasnik Leipziga ne razmišlja o prodaji svojeg najvećega dragulja, prenosi Gol.hr

Navodno Gvardiol u ugovoru ima klauzulu od 110 milijuna eura, a taj novac može isplatiti tek nekoliko velikana.

Dok se klubovi bore za Gvardiola, katalonski portal Cadenaser objavio je analizu igrača s popisa CIES-a. Spomenuti portal odlučio je savjetovati Barcelonu u idućim transfernim rokovima.

Barcelona više nije financijski moćna kao prije, vjerojatno i ne može pomišljati na kupnju Gvardiola, ali nikome nije zabranjeno sanjati.

Tako Cadenaser ističe da bi Gvardiol bio odličan stoper za Barcelonu, no također piše da je trenutačno preskup i da ga se procjenjuje na 122 milijuna eura. Toliko Barcelona ne može isplatiti.

Cadenaser predlaže Barci i još nekoliko poznatih imena, poput Gravenbercha iz Bayerna, a jedno ime posebno je zanimljivo. Predložili su Laporti 20-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, riječ je Amaru Dediću iz Salzburga, koji je procijenjen na 6,6 milijuna eura.

Dedić je već na radaru klubova iz Bundeslige, no Austrijanci ne pomišljaju na prodaju.

Kopirati
Drag cursor here to close