Hrvatska liga

Karoglan startao pobjedom, prvi pogodak Livaje od kolovoza

U prvom susretu 13. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na gostovanju u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 1-0 preuzevši barem privremeno vrh ljestvice.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2023. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke zabio je Marko Livaja iz kaznenog udarca u 44. minuti.

Bila je to prva utakmica Hajduka pod vodstvom novog trenera Mislava Karoglana, nakon što je Ivan Leko dobio otkaz početkom ovoga tjedna poslije poraza od Osijeka na Poljudu.

Karoglan je već vodio splitski klub u koji se vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. "Bijele" je u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

Karoglan je ove sezone vodio Istru 1961 prva tri kola, a Puljani su u tom razdoblju imali jedan remi i dva poraza pa je trener otpušten.

Hajduk je poveo u 44. minuti golom Marka Livaje iz jedanaesterca. Bio je to njegov prvi gol nakon 20. kolovoza kada je zatresao mrežu protiv Rudeša.

Kazneni udarac je skrivio Marco Boras igrajući rukom na Livajin udarac, a sudac Mateo Erceg je pokazao na bijelu točku nakon VAR pregleda.

Sažetak utakmice OVDJE

U subotu se sastaju Rudeš - Varaždin, te Osijek - Istra 1961, dok će u nedjelju igrati Rijeka - Gorica i Dinamo - Lokomotiva.

Hajduk je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 24 boda.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close