Ponovni kiks

Hajduk Leki uručio otkaz: Poznato tko sjeda na užarenu klupu

"Treneru Leki se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji, uspjesima koje je ostvario te mu kao Klub želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere".
Sport / Nogomet | 23. 10. 2023. u 21:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Leko više nije trener Hajduka. Dobio je otkaz nakon što je Hajduk ponovno kiksao u HNL-u. Može se čak reći da je doživio debakl jer ga je Osijek pobijedio s 2:0 na Poljudu u utakmici u kojoj Hajduk nije niti jednom u 90 minuta zapucao u okvir gola gostiju.

"Ivan Leko od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker", objavio je Hajduk i dodao:

"Treneru Leki se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji, uspjesima koje je ostvario te mu kao Klub želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere".

Momčad Zorana Zekića u derbiju na Poljudu povela je u 46. minuti nakon sjajne akcije i gola Petra Brleka, a pobjedu je potvrdila u 75. minuti kad je Ivan Lučić nesretno skrenuo loptu u svoj gol nakon udarca Naila Omerovića. Ivan Leko je na klupi ostavio ozlijeđenog Marka Livaju nadajući se da mu on neće trebati protiv Osijeka koji je do ove dobio samo jednu utakmicu od zadnjih šest u prvenstvu, piše Index.hr.

Leki to je bio četvrti poraz u zadnjih šest prvenstvenih kola, a nakon utakmice se Poljudom zaorilo "Leko, odlazi!". Hajdukova trenera se proteklog tjedna povezivalo s klupom Šahtara, ali je on na presici uoči utakmice s Osijekom rekao da je duhom i tijelom samo u Hajduku.

Njegova momčad u zadnje vrijeme izgleda vrlo neuvjerljivo iako je pobijedila Dinamo u derbiju. No, izgubila je sljedeća dva; prvo u prošlom kolu na Rujevici od Rijeke 1:0, a i protiv Osijeka koji je na Poljudu pobijedio manje-više bez ikakvih problema.

Mislav Karoglan potvrđen je za novog glavnog trenera prve momčadi HNK Hajduk objavili su iz kluba na službenim stranicama.

Karoglan se na klupu Bijelih vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. Bijele je kao u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

Kopirati
Drag cursor here to close