Kaos u Gelsenkirchenu

Kapetan Schalkea u suzama predao vrpcu navijačima

Veznjak Benjamin Stambouli nakon utakmice je morao skinuti kapetansku vrpcu i predati ju vođi navijača Schalkea.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2019. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Schalkea 04 kod kuće su u suboku u 24. kolu Bundeslige s 0:4 izgubili od Fortune Düsseldorf, što je diglo na noge ultrase kluba.

Veznjak Benjamin Stambouli nakon utakmice je morao skinuti kapetansku vrpcu i predati ju vođi navijača Schalkea.

"To je bilo zaista teško za mene. Moramo živjeti za ovaj klub. Ja to pokušavam raditi svakim danom sve više. Klub će uvijek biti tu, igraći dođu i odu. Mi smo samo mali igrači, kada nas usporediti s velikim klubom. Uvijek ću davati sve od sebe za Schalke", rekao je u suzama Stambouli.

Kapetanska vrpca u Schalkeu ima posebno značenje jer na njoj stoji natpis 'Sjeverna tribina Gelsenkirchen', a uoči sezone navijači su kao kapetana odabrali Ralfa Fährmanna, no on trenutno nema mjesto u prvih 11.

Ispred bijesnih navijača nakon utakmice našao se i trener kluba Domenico Tedesco, kojemu je to, po svemu sudeći, bilo zadnje pojavljivanje.

"Ispričao sam se navijačima, to je najmanje što mogu učiniti. Bili su vrlo agresivni i frustrirani, ali razumijem ih", kazao je Tedesco.

Prema pisanju Bilda, Tedesca čeka otkaz, jer ne samo da je navijačima puna kapa svega, nego je i predsjednik kluba Clemens Tönnies ostao kao paraliziran nakon ovog domaćeg poraza.

Tönnies je već uoči utakmice s Fortunom promijenio sportskog direktora Schalke,a a novo ime je Jochen Schneider, koji je također prisustvovao velikoj sramoti plavog tima.

Schalke je tek na 14. mjestu Bundeslige, sa sedam bodova više od Stuttgarta i mjesta koje vode u doigravanje za opstanak u prvoj ligi.

Kopirati
Drag cursor here to close