Miješani brak

Kapetan Rusije: Možda me izbornik krivo razumio

Ruski izbornik Valerij Karpin na službenim stranicama Saveza rekao je da Artem Džjuba nije htio doći na okupljanje zbog rata u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji.
Sport / Nogomet | 15. 03. 2022. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se kapetan ruske nogometne reprezentacije Artem Džjuba nije našao na popisu reprezentativaca za sljedeće okupljanje, ruski izbornik Valerij Karpin na službenim stranicama Saveza rekao je da Džjuba nije htio doći na okupljanje zbog rata u Ukrajini, gdje žive mnogi članovi njegove obitelji.

Ubrzo nakon toga oglasio se i sam igrač te opovrgnuo izbornika, rekavši da je došlo do nesporazuma, javlja HRT.

"Nije točno da se nisam htio odazvati u reprezentaciju zbog političkih nesuglasica! Stvar je obiteljske prirode, ali o tome ne želim uopće detaljno govoriti. Ono što mogu reći je da vrijeme koje dolazi želim provesti u krugu svoje obitelji. Čini mi se da je u prenošenju tih izjava bilo dosta nesporazuma. Ili me Valeri krivo razumio ili su krivo protumačili ono što je rekao", rekao je Džjuba za ruski Sport Express.

"Naravno da ću se vratiti. Zato sam i nazvao izbornika Karpina i zamolio ga da me ne zove na ovo okupljanje. Očekivao sam da će me zvati, a bilo bi nepristojno od mene da sam se našao na popisu i onda odbio doći. Nadam se da će me opet pozivati u budućnosti, dokle god budem igrao na pravoj razini. Na kraju, svakom je sportašu čast nastupati za boje svoje zemlje".

Džjubin otac je Ukrajinac iz Poltave, a majka iz ruske oblasti Čuvašije.

Nakon invazije ruskih snaga na Ukrajinu, Fifa je odlučila isključiti Rusiju iz kvalifikacijskog doigravanje za Svjetsko prvenstvo 2022. i utakmicu s Poljskom krajem ovog mjeseca.

Ruski nogometni savez osporio je ovu odluku pred Sudom za sportsku arbitražu (CAS) i zatražio njezino ukidanje, o čemu će CAS uskoro odlučiti.

Kopirati
Drag cursor here to close