Naučili na greškama

Kanerva:Očekujemo tešku utakmicu

"Bosna i Hercegovina je dobar tim i očekujemo tešku utakmicu. Imaju prednost što igraju kući, imat će i podršku navijača, ali smatram da je lijepo igrati utakmicu u takvoj atmosferi, rekao je selektor Finske
Sport / Nogomet | 12. 11. 2021. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kroz povijest, Finci su dva puta do sada dolazili na Bilino polje. Niti jednom nisu uspjeli ostati neporaženi. Još tamo 2004. godine, na oproštaju Mirsada Hibića, tada mladi Zvjezdan Misimović je uspio zabiti minutu prije kraja. Tek 15 godina kasnije, ove dvije reprezentacije će ponovo sastati, to su bile kvalifikacije za onaj prolongirani Euro.Finci su slavili bez većih problema 2:0, baš kao što je BiH stigla do uvjerljivog trijumfa 4:1 u istom ciklusu.

Na početku ovog opet su se sastale ove dvije reprezentacije, na kraju je bilo 2:2. Finci su, to ne treba ponavljati strašno napredovali posljednjih godina. Baš nekako u periodu kada je BiH rezultatski počela padati. Sada u Zenicu dolaze kao učesnici posljednjeg EURA. Svjesni su što ih čeka sutra. Kako kaže izbornik Kanerva naučili su puno iz poraza 4:1.

"Mi smo naučili lekciju iz te utakmice. Vjerujemo da nas BiH ovog puta neće potcijeniti, rekao je Marku Kanerva.

"Bosna i Hercegovina je dobar tim i očekujemo tešku utakmicu. Imaju prednost što igraju kući, imat će i podršku navijača, ali smatram da je lijepo igrati utakmicu u takvoj atmosferi, rekao je selektor Finske, te se kratko osvrnuo i na pitanje o političkoj situaciji u BiH, a koja se u posljednjih nekoliko dana spominjala među Fincima koji su čak imali želju i da se promijeni mjesto odigravanja meča zbog, kako su naveli, "nestabilne političke situacije u BiH".

"Lijepo je vidjeti da je sve uredu ovdje. Fokusirano smo samo na sutrašnji duel" rekao je Kanerva.

Kopirati
Drag cursor here to close