Finci se polako pripremaju

Kanerva: Znamo što nas čeka u Zenici

"Edin Džeko je u fantastičnom raspoloženju i njihov je ključni igrač, prošlu utakmicu su igrali u formaciji 3-5-2, vjerovatno će i sada isto igrati", kaže prvi čovjek na klupi Finske reprezentacije Markku Kanerva
Sport / Nogomet | 04. 11. 2021. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek na klupi reprezentacije Finske Markku Kanerva, objevio je spisak sa imenima kandidata za posljednja dva susreta koja će odigrati selekcija Finske u ovom krugu kvalifikacija. Finci imaju osam bodova i dvije izuzetno teške utakmice u finišu.

Prva je protiv BiH u Zenici, druga u Helsinkiju kontra Francuske. Predvođeni neumornim Pukkijem koji je postigao šest golova, Finci vjeruju kako oni mogu biti drugi u skupini osam. Naredni duel BiH i Finske će biti njihov peti međusobni. Finci imaju jednu pobjedu, jedan, onaj posljednji okršaj je završio bez pobjednika, dok je BiH upisala dvije pobjede, obe u Zenici.

"Zenica je poznato okruženje za nas iz 2019. godine, tada nas je Bosna i Hercegovina pobijedila. Sada tim vjeruje da ćemo uspjeti osvojiti bodove u BiH. Nakon svega nam je jasno da su nam potrebna četiri boda da osvojimo drugo mjesto. Svi razumiju šta trebaju da urade, ovaj tim je pokazao da je sposoban napraviti čuda, sada je vrijeme za još jedno. Publika će biti jako neugodna, no idemo napraviti dobar rezultat u Zenici. Jasno je da i Bosanci razmišljaju isto, jedino pobjeda im dolazi u obzir iako dočekuju Ukrajinu u posljednjem kolu. Jasno je da razmišljaju samo o pobjedi", naglašava Kanerva.

Posebnu pažnju na konferenciji za medije je posvetio Edinu Džeki za koga smatra da je ključni čovjek u dresu reprezentacije BiH.

"Edin Džeko je u fantastičnom raspoloženju i njihov je ključni igrač, prošlu utakmicu su igrali u formaciji 3-5-2, vjerovatno će i sada isto igrati. S druge strane, Pjanić ima slobodu na terenu, a ta povezanost njega i Džeke je očigledna. Uvijek su na istim talasnim dužinama", zaključio je Kanerva.

Kopirati
Drag cursor here to close