Trener svih trenera

Kako je Ćiro s Dinamom u Mostaru ostao bez titule

Odbio je dogovor s Veležom u Mostaru, zbog čega je na kraju zagrebačka momčad ostala bez titule.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2021. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Miroslav Ćiro Blažević dao je intervju za Sportske novosti i otkrio zanimljive detalje.

Između ostalog je nekadašnji izbornik Bosne i Hercegovine ispričao kako je 1983. godine njegov Dinamo ostao bez titule koja je pripala Partizanu isključivo jer nije želio biti dio priče o namještenim utakmicama.

Odbio je dogovor s Veležom u Mostaru, zbog čega je na kraju zagrebačka momčad ostala bez titule.

"Da sam pristao na to, imali bismo drugu titulu. Nikad nisam povrijedio sport, znao sam ako ga tu povrijedim reći će - ni on nije čist, Bog zna kako je osvojio prvo prvenstvo. Bili smo u Mostaru, Pavlović i društvo spremili su da bude 0:0. Nama je to bilo dovoljno jer imali smo u zadnjem kolu Sarajevo koje je s nama bilo u finalu Kupa i moglo je u Europu jedino ako smo mi prvaci. U protivnom ostaju bez Kupa kupova. Dakle, pustili bi nam. Međutim, ne treba meni niko puštati. Došao mi je trener Veleža Mujić i rekao: “Ćiro daj da odigramo prijateljsku utakmicu”. Odgovorio sam: “Ne, ne možemo varati publiku”. Otvorim vrata svlačionice, a svi igrači misle da je dogovoreno: “Ako nismo u stanju s Veležom odigrati neriješeno, bez da se dogovorimo, nemamo pravo biti prvaci” i zabranim svaku povredu sporta. Izađemo na teren i završi 3:0 za Velež. Tu su svjedoci Zajec, Mlinarić… koji to mogu potvrditi", ispričao je Blažević.

Inače, Blažević je bolestan već duže vremena. Vodi bitku s rakom prostate po drugi put u životu, ali se još uvijek ne predaje.

"Nalazi su opet loši. Liječnici su ubili metastaze na tri mjesta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i zdjelicu. Kada mi je liječnica prvi put kazala da nije dobro, PSA vrijednost je pokazivala četiri. Sljedeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na posljednjem pregledu vrijednosti su stigle do 20", rekao je legendarni trener za Jutarnji prije nekoliko tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close