Ara

Kako je Barcelona odbila Modrića?

Prije nego što je 2012. došao iz Tottenhama u Real uz odštetu od 35 milijuna eura, Modrić je bio želja Barcelone...
Sport / Nogomet | 19. 03. 2022. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katalonski dnevni list Ara na dan El Clasica objavio je zanimljivu priču staru deset godina, a u čijoj je naslovnoj ulozi hrvatski kapetan Luka Modrić, prenio je SportKlub.

“Hrvat je veznjak s najviše odigranih minuta u pet najjačih europskih liga iako mu je 36 godina. Gotovo nikada nije ozlijeđen niti ga treba rotirati. Štoviše, često insistira na tome da njega spremnim održava stalno igranje i da se njegove godine prestanu isticati. Odrastao je uz poster Barcelone na zidovima sobe, ali završio je u Realu i bit će njegov ključni igrač u nedjeljnom El Clasicu”, piše Ara u uvodu.

“Modrić uživa u eliksiru mladosti, što može zahvaliti bespogovornom pridržavanju discipline treninga i pravilne ishrane. Osim toga, riječ je o ultrakompetitivnom sportašu, koji osim o navedenom vodi računa i da na svakom treningu ide punom snagom. Zna se da zadnji odlazi iz Realovog trening-kampa Valdebebas, kao i da je tokom pauze zbog pandemije bio jedan od najspremnijih igrača La Lige'', objavio je list.

Video: A GENIUS at Real Madrid | LUKA MODRIC HIGHLIGHTS

U nastavku teksta navodi se citat Antona Meane, reportera radijske postaje SER, koji detaljno prati Real: “Nema misterija, tajne Modrićevog uspjeha. Jednostavno, nogomet je njegova strast, ali pristupa mu pažljivo i profesionalno. Njegov život promijenila je 2018. Tada je osvojio Ligu prvaka i došao do finala SP-a”

“Premda je već tada bio veteran, nije, poput ostalih igrača u tim godinama, usporio ili se opustio, nego je već gledao prema idućem Euru ili SP-u. Pri tome je ključno što se osjeća važnim u Realu i što uživa živjeti u Madridu. Modrić za šest mjeseci navršava 37 te će i tada biti vođa Reala. U toj dobi Andres Iniesta igrao je u Japanu, a Xavi Hernandez završio karijeru u Kataru”, usporedio je Meana našeg veznjaka s legendama Barcelone.

Nakon toga u tekstu se navodi i udarna informacija:

“Prije nego što je 2012. došao iz Tottenhama u Real uz odštetu od 35 milijuna eura, Modrić je bio želja Barcelone, potvrdili su nam to iz vodstva kluba. To što nisu angažirali Modrića brane tvrdnjom da su imali jaku vezu sa Xavijem, Iniestom, Busquetsom, Cescom, Thiagom. Ipak, Barcelona je u ljeto 2012., kada je Modrić otišao u Real, od Arsenala za 20 milijuna eura kupila veznjaka, Alexa Songa”.

Song se u Barceloni nije iskazao, kao ni kasnije u engleskom Premiershipu, gdje je nosio dres West Hama. Kamerunac je danas, kao 34-godišnjak igrač Arte iz afričke države Džibuti, navodi SportKlub.

Kopirati
Drag cursor here to close