Dugačak for...

Rangnick nakon razočarenja u Milan sporazumno raskinuo ugovor s Leipzigom

Rangnicku su 62 godine, kao trener radio je od 1983., a vodio je njemačke klubove poput Stuttgarta, Hannovera, Schalkea i Hoffenheima. Posao u Milanu bio bi mu prvi inozemni angažman, ali nije bilo suđeno.
Sport / Nogomet | 31. 07. 2020. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Ralf Ragnick najzaslužniji je za uspon Salzburga i Leipziga

Ralf Ragnick mjesecima je pregovarao s Milanom o preuzimanju uloge trenera i sportskog direktora, a Zvonimir Boban morao je napustiti klub nakon intervjua u kojem je kritizirao direktora Ivana Gazidisa jer s Nijemcem pregovora iza njegovih leđa.

Nedavno je Rangnick otpao kao opcija kad je Milan potvrdio da će produljiti ugovor sa Stefanom Piolijem, što se već u startu pokazalo kao dobar potez jer je na temelju tog poteza i Zlatan Ibrahimović odlučio ostati na San Siru.

Ipak, bez obzira na to što mu je propao angažman u Milanu, Rangnick je raskinuo ugovor s RB Leipzigom, u kojem je radio kao direktor i šef čitavog sportskog procesa u klubu. Ugovor mu je vrijedio još godinu dana.

Razlog za raskid je Rangnickova želja da ponovno radi kao trener, a La Gazzetta dello Sport piše kako bi preferirao odlazak u englesku Premier ligu.

Rangnicku su 62 godine, kao trener radio je od 1983., a vodio je njemačke klubove poput Stuttgarta, Hannovera, Schalkea i Hoffenheima.

Posao u Milanu bio bi mu prvi inozemni angažman.

Njemački mediji pišu kako je Ragnikovo flertovanje s Milanom očito imalo posljedice. Osim toga, direktor RB Leipziga, Oliver Mintzlaff, postao je u međuvremenu glavni u klubu i po pitanju sportskog odjela te je uloga Ragnicka samim tim postala nejasna.

Ralf Tagnick je svjestan da je njegov posao u prekomorskim destinacijama Red Bull grupacije (New York i Bragança, Brazil) također zaokružen, tako da je odlazak iz Leipziga u neku ruku već programiran.

"Sada je pravo vrijeme da prestanem raditi u Red Bullu. Želio bih zahvaliti svim zaposlenicima, a posebno Dietrichu Mateschitzu na podršci i povjerenju. Dao mi je priliku da ovdje izgradim nešto jedinstveno tijekom proteklih godina. Red Bull Soccer zalaže izrastao je u uspješnu organizaciju koja je vrlo dobro pozicionirana širom svijeta", kazao je Ragnick.

Rangnick je osam godina vrijedno radio na oblikovnju RB klubova, s uspjehom kojeg nitko prije nije uspio postići.

Nijemac je klub preuzeo 2012. godine kao sportski direktor, i za Salzburg i za Leipzig. Tim iz Leipziga ranije je dva puta ispadao u 3. diviziju, unatoč velikodušnom start-up financiranju Red Bulla.

Pod Rangnickovim vodstvom, klub je dobio jasnu filozofiju i fizionomije, kako na terenu, tako i izvan njega.

Nagrada za njegov neumorni rad bio je plasman u Ligu prvaka i drugo mjesto u Bundesligi 2017., pod bivšim trenerom Ralphom Hasenhüttlom (danas Southampton).

Rangnick će u Leipzigu ostati zapamćen kao čovjek koji ih je 2016. uveo u Bundesligu, a tri godine kasnije u finale njemačkog kupa (poraz od Bayerna 0:3).

U ovome  trenutku nema konkretnih ponuda, ali svi vjeruju kako će se to uskoro promijeniti.



Kopirati
Drag cursor here to close