Zakucavanje

Kakav gol Osmana Hadžikića - u vlastitu mrežu!

Iako je Hadžikić bio sam ispred svojih vrata, nespretno je zahvatio loptu rukama i praktično ju samo proslijedio u vlastitu mrežu.
Sport / Nogomet | 04. 04. 2018. u 00:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osman Hadžikić, vratar bečke Austrije, trenutačno uglavnom brani za drugi tim bečke ekipe, a na utakmici austrijske Regionalne lige protiv Amstettena upisao se i u strijelce - nažalost, postigavši autogol.

Ovaj perspektivni vratar koji je zbog svojih korijena dobio i bosansko-hercegovačko državljanstvo, s ciljem da se nametne izborniku ''Zmajeva'', nije se proslavio prilikom jednog ubačaja protivničkog igrača sa strane.

Iako je Hadžikić bio sam ispred svojih vrata, nespretno je zahvatio loptu rukama i praktično ju samo proslijedio u vlastitu mrežu. Bez pritiska i bez vidljivih utjecaja vanjskih čimbenika mladi 22-godišnji vratar praktično je zapečatio sudbinu svoje ekipe koja je poražena rezultatom 0:3.

Austrijski mediji podsjećaju na sličan autogol bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Močinića, koji je također na banalan način poslao loptu u vlastitu mrežu, također za drugi tim, ali Rapida iz Beča, i također u regionalnoj ligi.
Čini se kako i Hadžikić i Močinić imaju težak i neizvjestan put pred sobom, žele li se nametnuti izbornicima svojih reprezentacija. Utakmice Regionalne lige rijetko su dobra preporuka za to. Autogolovi još i manje.

Ipak, ne treba zaboraviti kako je Hadžikić više od pedeset puta branio i za prvi tim bečkih ljubičastih. S dobrom formom, njegovi ponovni nastupi u prvoj ekipi vrlo su izgledni.

Kopirati
Drag cursor here to close