Tko se sjeća Močinića?

Bivši hrvatski reprezentativac postigao autogol u Regionalnoj ligi Austrije

Na utakmici protiv ekipe Traiskirchena, hrvatski je nogometaš nakon samo šesnaest minuta provedenih na travnjaku postigao autogol. Na način kao da ni on ni vratar Rapida nisu ponijeli naočale za vid.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2018. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometaš Ivan Močinić je prije nepune četiri godine pred sobom imao naznake sjajne karijere. Nakon što je  31. svibnja 2014. izbornik A reprezentacije Niko Kovač je objavio popis igrača za odlazak na svjetsko prvenstvo u Brazil, na kojem se našao i Močinić, činilo se kako je samo pitanje dana kad će ovaj dečko zaigrati u ligama petice.  Zbog ozljede je Močinić kasnije ipak otpao sa popisa.

Karijeru je započeo u Rijeci, za koju je odigrao 112 utakmica, postigavši i četiri gola.

Nakon prve utakmice HNK Rijeke u 1. HNL 2016./17., u kojoj je ušao kao zamjena za Marina Tomasova u posljednjim minutama susreta sa RNK Splitom, Močinić je izjavio kako napušta HNK Rijeku. Karijeru je nastavio u bečkome Rapidu. U tom se trenutku činilo kako je konačno krenuo rješavati i financijsku stranu svoje nogometne karijere.

Ozljede su ono što ga je prtilo kroz karijeru, tako da od prosinca 2016. nije odigrao niti jednu utakmicu za proslavljeni austrijski klub.

Oporavljen od ozljede, jučer je zaigrao za drugi tim Rapida koji se natječe u Regionalnoj ligi - Istok. Na utakmici protiv ekipe Traiskirchena, hrvatski je nogometaš nakon samo šesnaest minuta provedenih na travnjaku postigao autogol. Na način kao da ni on ni vratar Rapida nisu ponijeli naočale za vid.

Nakon što su postigli pacerski autogol, s klupe se čuju povici ohrabrenja "ništa se nije dogodilo, igrajte dalje", ali zasigurno Močinić u tom trenutku nije imao osim jedne želje - da se zemlja otvori i proguta ga.
Premda je uz Močinića u drugom timu Rapida igralo još nekoliko profesionalaca, Traiskirchen je utakmicu dobio s konačnih 2:1.

Bečki Kurier piše kako je ipak pozitivno za Močinića što je odigrao 89 minuta utakmice, jer je zamijenjen tek u samoj završnici susreta. Iako mu je osjećaj za loptu još uvijek samo želja pusta, barem je tijelo izdržalo.

Kopirati
Drag cursor here to close