Sukob u Bayernu?

Kahn oštro odgovorio Neueru

"Ono što je Manuel rekao o Tapalovićevom odlasku nije dobro za njega kao kapetana, a ne predstavlja ni vrijednosti Bayerna. Osim toga, takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vrijeme jer trenutno pred sobom imamo niz jako bitnih utakmica", kaže Kahn,
Sport / Nogomet | 04. 02. 2023. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se i moglo pretpostaviti, vratar Bayerna Manuel Neuer nije mirno primio vijest o otkazu bliskom prijatelju Toniju Tapaloviću...

Podsjetimo, Tapalović je krajem siječnja dobio otkaz u Bayernu nakon gotovo 12 godina rada kao trener vratara.

Tapalović je bio u izvrsnim odnosima s Manuelom Neuerom kojeg poznaje još iz zajedničkih igračkih dana u Schalkeu. Neuer je u razgovoru za The Athletic jasno rekao da je razočaran takvom odlukom kluba.

"Bio je to strašno jak udarac za mene. O njegovom su me otkazu obavijestili klupski službenici. Stiglo je to niotkud. Za Tonija je također bilo iznenađenje. Nisam razumio što se događa. Jako me pogodilo. To je bila najbrutalnija stvar koju sam iskusio u karijeri. Kao da mi je netko iščupao srce", rekao je Neuer.

Odmah je reagirao legendarni Oliver Kahn, jedan od glavnih ljudi Bayerna. Slobodno se može reći kako mu Neuerove izjave nisu najbolje sjele.

"Ono što je Manuel rekao o Tapalovićevom odlasku nije dobro za njega kao kapetana, a ne predstavlja ni vrijednosti Bayerna. Osim toga, takve izjave dolaze u potpuno pogrešno vrijeme jer trenutno pred sobom imamo niz jako bitnih utakmica. Neuer je osobno pogođen, morate to razumjeti do određene mjere. Znali smo to čim smo mu priopćili odluku, nije ju sjajno primio”, rekao je Kahn pa povukao paralelu s jednim primjerom iz vlastite karijere.

"Sličnu sam situaciju ja prošao 2004. u njemačkoj reprezentaciji. Sepp Maier se osjetio izdano od Saveza i otišao je. Bio sam razočaran i ljut, ali sam znao da je prioritet ekipe zajednički cilj. To mi je bilo važnije od osobnih osjećaja. I zato nisam javno istupao. Manuel je napravio suprotno. Vrlo ćemo ozbiljno razgovarati o tom potezu."

Neuer se trenutno oporavlja od skijaške nesreće u kojoj je slomio nogu. Prema najavama trebao bi se vratiti na vrijeme za početak priprema nove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close