Curile informacije

Bayern otpustio trenera golmana nakon 12 godina

Problemi na relaciji trener - trener golmana pojavili su se još prošle godine, nakon što su pojedine stvari iz stručnog stožera počele "curiti" u svlačionici.
Sport / Nogomet | 24. 01. 2023. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Tapalović, dugogodišnji trener golmana u velikom Bayernu je nakon 12 godina obavljanja svog posla dobio otkaz. Iako to nije zvanično, čini se kako je Tapalović određeno vrijeme u sukobu s prvim trenerom Nagelsmannom.

Problemi na relaciji trener - trener golmana pojavili su se još prošle godine, nakon što su pojedine stvari iz stručnog stožera počele "curiti" u svlačionici. Nezvanično, Toni je bio taj preko kojeg su informacije "putovale" preko Neuera do ostalih igrača. Nagelsmann je to saznao i odlučio reagirati.

"Nakon što sam proveo u klubu više od desetljeća, moj boravak u Bayernu danas je iznenađujuće došao do svojeg kraja. Želim se zahvaliti svima onima koje sam upoznao u ovom klubu i s kojima sam radio imajući u njih veliko povjerenje, bili oni treneri ili igrači. Zauvijek ću pamtiti vrijeme provedeno u klubu i zahvalan sam na svemu. Za kraj želim poželjeti puno uspjeha Bayernu u budućnosti“, kratko je napisao Toni Tapalović na svojem Instagram profilu, pritom podijelivši slike s igračima, trenerima, ali ne i trenerom Nagelsamnnom.

Pored toga, insideri bliski Bayernu tvrde kako je Tapalović uglavom radio s dvojicom golmana (Neuer i Ulreich) zapostavljajući ostale. Tapalović je inače s Manuelom Neuerom 2011. godine iz Schalkea 04 prešao u Bayern. Njegov brat Filip Tapalović bivši je igrač Bochuma, Schalkea i Rijeke, a skupio je i tri nastupa za A reprezentaciju Hrvatske u eri Otta Barića.

"Kao trener golmana Toni je bio uključen u uspjehe naše momčad posljednjih godina. Zahvaljujemo mu na tome. Razlike u načinu rada dovele su do toga da sad svatko ide svojim putem. Želimo Toniju Tapaloviću sve najbolje u budućnosti", istakao je Hasan Salihamidžić, sportski direktor bavarskog giganta.

Kopirati
Drag cursor here to close