Na godišnjicu smrti bivše izbornika Malkočevića

Kadeti za početak savladali Lihtenštajn

"Kontrolirali smo utakmicu, ali smo sigurno mogli bolje iskoristiti naš napadački potencijal. Na tome ćemo još da radimo. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni", kaže izbornik Jusufbegović.
Sport / Nogomet | 24. 10. 2022. u 19:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska reprezentacija BiH je ostvarila pobjedu na startu turnira skupine 2 prvog kruga kvalifikacija za Euro naredne godine. BiH je u Zenici savladala reprezentaciju Lihtenštajna sa 2:0, a oba gola za selekciju koju sa klupe predvodi Nedim Jusufbegović postigao je Stefan Marčetić.

Prvi gol napadač Borca postiže već u osmoj minuti, nakon što je Filip Taraba centrirao sa desne strane. Bolju igru u prvom poluvremenu, BiH je naplatila vrlo brzo drugim golom Marčetića već u 16. minuti, Ovaj put je asistent bio Kerim Alajbegović. Do kraja utakmice reprezentativci BiH su stvorili još nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije promijenio do kraja utakmice.

"Protivnik je bio izrazito defanzivno orijentiran, pa je teško bilo pronaći prostor kroz tu odbranu, ali uspjeli smo da postignemo dva gola. Kontrolirali smo utakmicu, ali smo sigurno mogli bolje iskoristiti naš napadački potencijal. Na tome ćemo još da radimo. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni. Nastavljamo dalje hrabro naš put. Imamo još dva kvalitetna protivnika, Ukrajina je vjerovatno favorit skupine. Azerbejdžan takođe nije naivna selekcija i mi ćemo dati sve od sebe da do kraja osvojimo što više bodova", rekao je nakon utakmice Nedim Jusufbegović.

Ukrajina je u drugom susretu ove skupine nadigrala Azerbejdžan 5:2, koji je naredni protivnik BiH za tri dana. Plasman u Elitnu rundu kvalifikacija će ostvariti dvije najbolje reprezentacije. Današnja utakmica kadetske reprezentacije BiH odigrana je na godišnjicu smrti dugodišnjeg izbornika ove reprezentacije, Sakiba Malkočevića.

Pod vodstvo Malkočevića, kadetska reprezentacija BiH je tri puta izborila nastup na završnoj smotri najboljih europskih reprezentacija. Malkočević je rođen 25. siječnja 1965. godine u Tuzli. Kao igrač cijelu karijeru proveo je u Slobodi, a u trenerske vode uplovio je 2003. godine. Preminuo je nakon duge i teške bolesti na današnji dan 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close