La Pulga vs Pele

Kada će Messi srušiti klupski rekord slavnog Peléa?

Nevjerojatni La Pulga za Peléom zaostaje još samo 84 gola, tako da više nije pitanje može li, nego kada će ga dostići.
Sport / Nogomet | 23. 09. 2018. u 21:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edson Arantes do Nascimiento, odnosno jednostavnije Pelé, nogometaš je koji i dalje drži rekord po broju golova za jedan klub. Međutim, već sada se postavlja realno pitanje - do kada će Pelé držati svjetski rekord?

Slavni je Brazilac za svoj Santos u 757 službenih utakmica postigao 643 zgoditka, premda se različite statistike ne slažu oko konačne brojke. Ipak, ovo je službena statistika IFFHS-a (Međunarodne federacije za nogometnu povijest i statistiku), a prema njoj bi se trebalo ravnati.

Međutim, Lionel Messi nije nimalo impresioniran ''vječitom'' izrekom kako je Peléa nemoguće dostići ili prestići. Barcelonin čarobnjak je do sada u 638 utakmica protivničku mrežu pogodio 559 puta (računaju li se utakmice do one protiv Girone u nedjelju).

Argentinac je u LalIgi pogađao 387 puta, a tome je pridodao 103 zgoditka u Ligi prvaka, 48 u Copa del Rey, 13 u španjolskom Superkupu i pet na utakmicama klupskog svjetskog prvenstva.

To znači da nevjerojatni La Pulga za Peléom zaostaje još samo 84 gola, tako da više nije pitanje može li, nego kada će ga dostići.

Prošle je sezone Messi prestigao slavnog Gerda Müllera koji je za Bayern, igrajući između 1964. i 1979. godine, postigao 525 zgoditaka. IFFHS Mülleru nije računao 27 golova iz regionalnih utakmica, ali i da jest - također bi bio iza Messija.

Messi kontinuirano daje veliki broj golova u sezoni, a rekord mu je 2011/12, kada se čak 73 puta upisao u strijelce.

Dakle, ne dogodi li se Messiju neki nesvakidašnji pad (primjerice, odjednom zaboravi igrati nogomet), na koncu njegove karijere s velikim pravom treba očekivati još jedan rekord među mnogobrojnima koje je već postavio - igrač koji je u povijesti postigao najviše pogodaka za jedan klub.

Video: Lionel Messi The 10 GREATEST Goals Ever
Kopirati
Drag cursor here to close