La Liga

Kad igra Messi, igra i Barca: Petarda protiv Getafea

Iako je na kraju rezultat Barcelone protiv Getafea bio uvjerljiv (5:2), pobjeda nije lako izvojevana. U trenucima dok je na semaforu stajalo 3:2, Getafe je pritiskao, ali Barcelona je na koncu znalački poentirala.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treneri i igrači vrhunskih klubova odavno su naučili mudrost da se prvenstva osvajaju sakupljanjem bodova u tzv. malim utakmicama.

Moćna Barcelona se u zadnjih deset godina u Španjolskoj najdosljednije držala tog pravila i najčešće osvajala prvenstvo te zemlje.

Pobjeda Barce protiv Getafea u četvrtak na Campu Nou od visokih 5:2 neminovno 'traži' povlačenje paralele s nedavnim dvobojem kluba iz predgrađa Madrida protiv Rela (0:0), kada su nadigrali Kraljevski klub i samo pukom srećom su igrači Zinedinea Ziadanea osvojili bod.

Iako je na kraju rezultat Barcelone protiv Getafea bio uvjerljiv, pobjeda nije lako izvojevana.

Počelo je dobro za Katalonce, prvio je Messi u 4. minuti pogodio prečku, da bi osmoj minuti Busquets je odlično uposlio Messija koji je izašao sam ispred golmana Getafea i uspio je pogoditi za vodstvo svog tima.

Radost igrača Barcelone nije dugo trajala jer je Getafe samo četiri minute kasnije poravnao na 1:1. Angel je šutirao, a loptu je zakačio Lenglet koji je tako prevario Ter Stegena i zatresao je vlastitu mrežu.

U 28. minuti viđen je novi autogol i to na drugoj strani na dosta bizaran način. Soria je krenuo na jednu loptu, ali nju je prije toga Chakla poslao misleći da je njegov vratar tamo gdje treba biti i ona je na kraju završila u golu za 2:1.

Samo pet minuta kasnije Barcelona je povela sa 3:1, a ponovo je pogodio Messi. Argentinac je prvo sjajno iz voleja zatresao vratnicu, a onda je natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu Sorije.

U drugome dijelu Blaugrana je pokušala smanjiti gas kako bi lakše dolazila do prilika za kontre, a u 69. minuti Araujo ruši Unala u petercu, a nakon reakcije iz VAR sobe sudac Vazquez opravdano pokazuje na bijelu točku.

Turski igrač je sam preuzeo odgovornost i smanjio na 3:2.

Getafe je pokušavao nekako doći do remija, ali nisu imali snage za to. Barcelona je posao riješila u 87. minuti kada je Messi ubacio iz kornera, a gol za 4:2 postigao je Araujo.

U sudačkoj nadoknadi penal za Barcelonu kojeg je izborio Griezmann. Messi je prepustio Francuzu izvođenje udarca s bijele točke, a on je pogodio za konačnih 5:2.

Miralem Pjanić još jednom je s klupe uživao u dopadljivom nogometu svoga tima.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close