Druga selekcija iz Azije nakon Irana

Južna Koreja ide u Katar

Južna Koreja je plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala pobjedom 2:0 protiv Sirije na neutralnom terenu u Dubaiju, golovima Jin-Sun Kima u 53. minuti, odnosno Chang-Hoon Kwona osamnaest minuta kasnije.
Sport / Nogomet | 02. 02. 2022. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do kraja kvalifikacija trećeg kruga azijske zone ostala su još dva kola. Nakon Irana, plasman na Svjetskog prvenstvo osigurala je nekako i očekivano reprezentacija Južne Koreje, deseti put zaredom. Južna Koreja je plasman na Svjetsko prvenstvo osigurala pobjedom 2:0 protiv Sirije na neutralnom terenu u Dubaiju, golovima Jin-Sun Kima u 53. minuti, odnosno Chang-Hoon Kwona osamnaest minuta kasnije.

Južna Koreja je baš kao i Iran neporažena, ali selekcija koju vodi hrvatski stručnjak Dragan Skočić ima dva boda više. Iran je također slavio, minimalno kontra Ujedinjenih Arapskih Emirata 1:0.
Pogodak odluke zabio je napadač Porta Mehdi Taremi u 44. minuti. U ovoj skupini UAE imaju devet bodova tri boda više od Libanona, četiri od Iraka, dok je Sirija na dva.

Za razliku od skupine A, u skupini B je vrlo zanimljiva borba i još uvijek nemamo niti jednog sigurnog putnika u Katar. Saudijska Arabija ima 19 bodova, Japan 18, Australija 15. U ovom kolu Japan je ostvario važnu pobjedu na domaćem terenu protiv Saudijske Arabije. Minamino i Ito su bili kreatori trijumfa. Japan je tako Saudijskoj Arabiji nanio prvi poraz u ovim kvalifikacijama. Do sada su Saudijci dobili šest utakmica i tek su remizirali na gostovanju kod Australije (0:0).

Australija je dva puta vodila, ali na kraju nije savladala Oman Branka Ivankovića. Gosti su poveli u 15. minuti golom Jamiea MacLarena iz jedanaesterca, a izjednačio je Abdulah Fawaz u 54. minuti. Deset minuta prije kraja Aaron Mooy je doveo Australiju u novo vodstvo, no Fawaz je u 89. minuti također pogodio s bijele točke za 2:2.

Posljednja dva kola su koncem ožujka (24. i 29), a presudne će biti utakmice Australija - Japan (24. ožujka) i Saudijska Arabija - Australija (29. ožujka). Prve dvije selekcije iz skupine idu direktno na svjetsko dok će dvije trećeplasirine u baraž.

Kopirati
Drag cursor here to close