Stara dama maršira

Juventus osmom pobjedom u nizu skočio na drugo mjesto

Nogometaši Juventusa nastavili su s pobjedama u talijanskoj Serie A pa su tako u 17. kolu, pred svojim navijačima, s minimalnih 1:0 pobijedili Udinese.
Sport / Nogomet | 07. 01. 2023. u 21:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je to već osma pobjeda Juventusa u nizu, u prvenstvu, kojom su, barem privremeno, skočili na drugo mjesto ljestvice. Uz utakmicu više Juventus ima četiri boda manje od vodećeg Napolija.

Također, Juventus nije primio ni jedan gol tijekom osam uzastopnih pobjeda, ostvario je razliku pogodaka 14:0.

Nakon ravnopravnog prvog poluvremena u nastavku je Juventus zaigrao bolje. U uvodnih petnaestak minuta drugog dijela odlične su šanse za Juventus imali Kean, Kostić i Rabiot, ali gosti iz Udina su držali bod u džepu.

Tako je bilo sve do 86. minute kada je domaći sastav izveo sjajnu akciju. Lijepu dubinsku loptu je poslao Argentinac Paredes. Odlično je primanje obavio Chiesa i još ljepše asistirao Danilu koji je lako zabio iz blizine za tri boda Juventusa. GOLOVI

Udinese je, pak, nastavio negativan niz u Serie A. U posljednjih devet utakmica ima šest remija i tri poraza. Posljednji je put slavio početkom listopada.

Ranije su nogometaši Fiorentine svladali na domaćem terenu Sassuolo 2-1.

Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Saponara je za domaćina ušao u igru u 46. minuti, a dvije minute kasnije je doveo Fiorentinu u vodstvo. Sassuolo je izjednačio u 57. kada je Berardi pogodio s bijele točke.

Odluka je pala u 91. minuti kada je dosuđen novi jedanaesterac, ali za domaćina. Odgovornost je preuzeo Argentinac Nicolas Gonzalez koji je zabio za 2-1. GOLOVI

U nedjelju se igraju utakmice Salernitana – Torino, Lazio – Empoli, Spezia – Lecce, Sampdoria – Napoli i Milan – Roma, dok će kolo u ponedjeljak zatvoriti Verona – Cremonese i Bologna – Atalanta.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close