Talijansko prvenstvo

Juventus do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Poljski napadač je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara.
Sport / Nogomet | 04. 01. 2023. u 21:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na gostovanju pobijedio Cremonese sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Arkadiusz Milik u sudačkoj nadoknadi.

Poljski napadač je sjajno pogodio iz slobodnog udarca s više od 25 metara.

Bila je to sedma uzastopna pobjeda torinske "Stare dame" i to sedma u kojoj Juve nije primio gol.

Fiorentina i Monza su remizirali 1-1. Domaćin je poveo u 19. minuti golom Arthura Cabrala, a izjednačio je Carlos Augusto u 61. minuti.

Roma je na Olimpicu pobijedila Bolognu sa 1-0, a "Vučica" je do prve pobjede u zadnja četiri kola stigla golom Lorenza Pellegrinija iz jedanaesterca u šestoj minuti utakmice. Hrvatski veznjak Nikola Moro nije nastupio za Bolognu.

Poraz Lazia

Za razliku od Rome, drugi rimski klub je upisao poraz. Lazio je na gostovanju kod Leccea poveo 1-0, ali je na koncu izgubio 1-2.

Lazio je poveo u 14. minuti golom Cire Immobilea, no Lecce je u drugom poluvremenu okrenuo rezultat golovima Gabriela Strefezza (57) i Lorenza Colomboa (71).

Marin Pongračić nije nastupio za Lecce, dok je Toma Bašić za goste igrao do 85. minute.

U ranije odigranom susretu Spezija i Atalanta su remizirali 2-2, a goste je poraza spasio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić postigavši pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Spezija je nakon prvog dijela vodila 2-0 golovima Emanuela Gyasija (8) i M'Bala Nzole (31), no gosti iz Bergama su u nastavku uspjeli izboriti bod. Smanjio je Rasmus Hojlund u 77. minuti, a za 2-2 zabio je Pašalić u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to njegov drugi gol ove sezone nakon što je u listopadu zabio protiv Sassuola. Hrvatski veznjak je ušao u igru u 57. minuti.

Bez pobjednika je završio i susret između Torino i Verone, na koncu je bilo 1-1.

Verona je povela u 45. minuti golom Milana Đurića, a za Torino, kojeg vodi Ivan Jurić, je izjednačio Aleksej Mirančuk u 64. minuti. Nikola Vlašić je igrao cijeli susret za Torino.

Pobjeda Milana

Milan je na gostovanju pobijedio Salernitanu sa 2-1.

Milan je sjajno ušao u susret i već nakon 15 minuta gosti su vodili sa 2-0. Strijelci su bili Rafael Leao (10) i Sandro Tonali (15), prenosi Hina.

Brahim Diaz je u 58. minuti zabio i treći gol za Milan, ali je pogodak poništen nakon asistencije VAR-a. U 83. minuti je Federico Bonazzoli smanjio rezultat vrativši nadu domaćinima, no više nije bilo golova.

Ante Rebić nije nastupio za Milan zbog ozljede mišića, dok je Domagoj Bradarić odigrao cijeli susret za Salernitanu.

Identičnim rezultatom Sampdorija je na gostovanju pobijedila Sassuolo osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Manolo Gabbiadini (25) i Tommaso Augello (28) su zabili za goste, dok je za Sassuolo strijelac bio Domenico Berardi u 64. minuti iz kaznenog udarca. Martin Erlić nije nastupio za Sassuolo.

Večeras se u derbiju kola sastaju Inter i Napoli, a igraju i Udinese - Empoli.

Milan je današnjom pobjedom smanjio zaostatak za vodećim Napolijem na pet bodova, no Napoli ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Juventus sa 34 boda.

Zadnje tri pozicije drže Sampdoria (9), Cremonese (7) i Verona (5).

Kopirati
Drag cursor here to close