Paul Pogba

Juventus službeno potvrdio povratak velike zvijezde

Francuski superstar je sa Starom damom prethodno osvojio četiri Scudetta i dva talijanska kupa, te je igrao finale Lige prvaka (2015. protiv Barcelone). U ljeto 2016. prešao je na Old Trafford za tada rekordnih 105 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2022. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Paul Pogba se nakon šest godina vratio u Juventus. Kao što je to bio slučaj i 2012. godine, u talijanski klub ponovno je došao iz Manchester Uniteda kao slobodan igrač.

Gazzeta dello Sport ranije je pisala kako bi Pogba trebao potpisati ugovor na četiri godine, a uvijek pouzdani Fabrizio Romano izvijestio je da će francuski reprezentativac vjerojatno zarađivati osam milijuna eura godišnje, uz pripadajuće bonuse.

Kakav status Pogba uživa među Juventusovim navijačima, najbolje svjedoči snimka koju je klub objavio na službenim društvenim mrežama. Pred klupskom klinikom, naime, dočekale su ga proteklog vikenda stotine euforičnih fanova koji su skandirali njegovo ime.

Francuski superstar je sa Starom damom prethodno osvojio četiri Scudetta i dva talijanska kupa, te je igrao finale Lige prvaka (2015. protiv Barcelone). U ljeto 2016. prešao je na Old Trafford za tada rekordnih 105 milijuna eura, ali u Premier ligi nije pružio ono što se od njega očekivalo, osobito s obzirom na novac za koji je doveden.

Pogba će, dakle, ponovno obući dres kluba u kojem je igrao svoj najbolji nogomet u karijeri i za kojeg je prethodno u 177 nastupa postigao 34 pogotka te upisao 40 asistencija.

Juventus je sezonu 2021./2022. završio bez ijednog osvojenog trofeja, na četvrtoj poziciji Serie A. Massimilianu Allegriju tako će u novoj sezoni apsolutni prioritet biti povratak na stare, pobjedničke, staze.

U tome će mu, osim Pogbe, pokušati pomoći i Angel Di Maria koji je u torinski klub stigao dan prije Francuza.

Kopirati
Drag cursor here to close