Liga prvaka

Juventus lovi zaostatak

"Građani" će dočekati njemački Schalke koju su u prvom susretu svladali, rezultatom 3:2.
Sport / Nogomet | 12. 03. 2019. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak nas očekuju uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, Juventus ugošćuje Atletico Madrid koji brani velikih 2:0 iz prve utakmice, dok u Mancherster City s prednošću od  3:2 ugošćuje njemački Schalke.

Juventus - Atletico Madrid (0:2)

Simeone je u velikim problemima uoči utakmice u Torinu nakon što su s popisa ispala dva važna igrača zadnje linije. Riječ je o Hernandezu i Luisu koji zbog ozlijeda nisu spremni za utakmicu. Upitan za nastup je bio i Diego Godin koji se još oporavlja, ali najavljuje da će biti spreman za utakmicu.

Alligeri u redovima Juventusa također ne može računati na braniča Sandra te Khediru koji je u proceesu oporavka od srčane aritmije.

Zanimljivo, Juventus nikada u povijesti nije u eliminacijskoj fazi nadoknadio 0:2 iz prve utakmice.

Cristiano Ronaldo pun je optimizma uoči uzvratne utakmice te ne sumnja da će Stara dama uspjeti nadoknaditi poraz iz prošle utakmice. Naglasio je da je momčan puna samopouzdanja.

''Želimo da to bude posebna večer'', priznao je.

Uz Ronalda u napadu očekujemo i nekadašnjeg napadača Atletica Mandžukića, a veliku prijetnju Madriđanima predstavit će i Paulo Dybala koji je sa pet pogodaka najbolji strijelac Juventusa u utakmicama Lige prvaka ove sezone.

Moguće početne postave:

JUVENTUS: Szczesny - Caceres, Bonucci, Chiellini - Bernardeschi, Can, Pjanić, Matuidi, Cancelo - Mandžukić, Ronaldo

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Arias - Koke, Rodrigo, Niguez, Lemar - Griezmann, Morata

Manchester City - Schalke (3:2)

Potvrdu ili povećanje rezultata u svoju korist pokušat će ostvariti Manchester City koji ugošćuje Schalke. Pep Guardiola ovu utakmicu ne shvaća samo kao formalnost.

''Utakmicu možemo shvatiti kao finale'', rekao je Pep.

I ove momčadi zakinute su na popisu igrača, ali zbog kartona, pa tako Guardiola ne može računati na suspndirane Fernandinha i Otamendija te ozlijeđenog De Bruynea. Schalke će biti bez kartoniranih Harita i Utha.

Moguće početne postave:

MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko - Bernardo Silva, Gundogan, David Silva - Sterling, Aguero, Sane

SCHALKE: Fahrmann - Stambouli, Sane, Nastasić - McKennie, Konopljanka, Rudy, Oczipka, Bentaleb - Embolo, Burgstaller

Sutra, 13. ožujka, bit će odigrana preostala dva uzvratna susreta Barcelona-Lyon (0:0) i Bayern-Liverpool (0:0) poslije kojih će biti poznati svi sudionici četvrtfinala.

Među osam najboljih u ovoj sezoni Lige prvaka plasman su prošlog tjedna osigurali Tottenham, Ajax, Manchester United i Porto.

Kopirati
Drag cursor here to close