Drugu sezonu zaredom u finalu

Jusufbegović: Znali smo prilagoditi protivniku

"Iskontrolirali smo Željezničar, njihove jake strane u dvije utakmice, znali smo da imaju kvalitetniju momčad od nas, prilagodili smo se Željezničaru i mislim da smo to sjajno odradili", istakao je trener Veleža nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2023. u 02:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugu godinu zaredom Velež je u finalu Kupa BiH. Takmičenja u kojem je jako dugo vremena bio bez nekog pravog, značajnijeg rezultata. I pod vodstvom Jusufbegovića, imao je Velež u prošlosti neke svoje prilike, nije ih tada iskoristio.

U sezoni 13/14, Velež je zaustavljen u četvrtfinalu Kupa, Čelik je prošao dalje zbog gola u gostima, sezonu poslije Zrinjski je u istoj fazi takmičenja bio bolji iako je nakon prve utakmice rezultat bio 2:2. Tada je Zrinjski u revanšu slavio 0:2. Ovo je očito bila treća sreća za trenera Veleža.

"Kada se sve skupa sagleda bili smo bolji protivnik. Iskontrolirali smo Željezničar, njihove jake strane u dvije utakmice, znali smo da imaju kvalitetniju momčad od nas, prilagodili smo se Željezničaru i mislim da smo to sjajno odradili. Mi generalno igramo "oportunistički" nogomet, okomit direktan s jakom defenzivom i tako smo ušli u ove dvije utakmice. Željo je imao posjed, dominaciju, međutim taj prekid i povratak značio je povratak samopouzdanja.

Moramo biti zadovoljni ulaskom u finale, mislim da je to jedan krupan korak nakon osvajanja Kupa prošle sezone. Jer nije lako dvije sezone zaredom biti u finalu. Posebno ako znamo našu situaciju, ozljede, kartone, moj dolazak, mislim da je ovo sjajan rezultat. Hvala navijačima na pomoći u pripremi utakmice, hvala Upravi, hvala svim ljudima koji su nam pružili podršku pred ovaj susret. Samo takvom sinergijom možemo napraviti velike rezultate. Želji želim puno sreće, to je veliki klub, imaju sjajnog trenera i želim im puno sreće", rekao je nakon utakmice Jusufbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close