Uzvrat protiv Želje

Uprava Veleža neće u Sarajevo: Preuredit ćemo našu tribinu za goste

Sport / Nogomet | 18. 04. 2023. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež Mostar objavio je kako neće nazočiti utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv FK Željezničar.

Kao razlog tomu navode već javnosti poznatog postupka Uprave FK Željezničar da zabrani dolazak Veležovih navijača na uzvratnu utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

''Odlučili smo da ni mi, Uprava FK Velež Mostar, ukoliko se ostane pri ovoj odluci, neće prisustvovati spomenutoj utakmici. Naime, mi ćemo našu gostujuću tribinu preurediti u najkraćem mogućem roku tako da se svi gostujući navijači kod nas ponovo osjećaju ugodno, jer u konačnici, fudbal se igra zbog navijača. Nadamo se da je ovo zadnja objava na ovu temu kako bi prestali trošiti energiju na medijska prepucavanja i usmjeriti je u daljnju izgradnju i napredak svojih klubova'', navela je uprava mostarskog nogometnog kluba.

Naime, FK Željezničar je poslao službeni dopis Veležu da zbog radova na sjevernoj tribini neće moći primiti navijače kluba iz Mostara na utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine koja se igra u srijedu, 19. travnja.

S druge strane, navijači mostarskog kluba objavili su kako će podržati svoj klub odlaskom u Sarajevo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close