Pred revanš susret polufinala Kupa

Jusufbegović: Mislim da nemamo prednost

"Očekujem da će Željezničar izaći visoko, da će napraviti taj pritisak", kaže u najavi utakmice trener Veleža Nedim Jusufbegović.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2023. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojke idu u prilog Veležu, barem one koje se odnose na proljetni dio sezone. Velež je ovog proljeća samo jednom poražen, u dvanaest odigranih utakmica. Jedini poraz je onaj od Zrinjskog, tu su još i dva remija (Sloboda, Tuzla City) uz tek četiri primljena gola. Tu je naravno i prednost iz prve utakmice, ali sve su to brojke, statistika, koja vrlo lako može pasti u vodu, jednom pogreškom, jednim lošim potezom.

Velež nije briljirao ovog proljeća, nije igrao neki vrhunski nogomet, ali je pobjeđivao i jako teško primao golove. Međutim, sve ono što se dobro napravilo ovog proljeća tek sada dolazi na "provjeru". Koliko ova momčad može u završnici sezone, jer tu je Velež aktivan na dva fronta, u prvenstvu i u polufinalu Kupa, kandidat za Europu. Ulazak u finale značio bi u ovom trenutku jako puno za ovu momčad koja je još uvijek daleko od one kakvu bi volio vidjeti Jusufbegović. Ozljede i kartoni iz utakmice u utakmicu prave treneru Veleža probleme. 

" U odnosu na utakmicu u Tuzli, situacija se nije previše promijenila. Dino Hasanović je u tom susretu igru napustio zbog ozljede i neće ga biti na Grbavici. Vidjet ćemo koliko može Anđušić, Hrkać nam se vraća nakon kartona. To što imamo 1:0 nakon prve utakmice ne znači da imamo neku prednost. Mi ćemo se postaviti kao da je 0:0 i tako ćemo igrati. Samo nekom obranom nećemo moći ostvariti dobar rezultat. Morat ćemo da odigramo dosta pametno i sigurno nešto pokušati učiniti prema naprijed. Očekujem da će Željezničar izaći visoko, da će napraviti taj pritisak", kaže u najavi utakmice trener Veleža Nedim Jusufbegović.

Prošle sezone je Velež na putu do finala eliminirao Zvijezdu 09, Slogu iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, Široki Brijeg, Tuzlu City dok su u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca savladali Sarajevo. Ove sezone su protivnici bili TOŠK, Posušje, Sloga, Željezničar. Ukupno kada se pogledaju utakmice iz prošle i ove sezone, tu je tek jedan poraz, onaj protiv Širokog Brijega (0:1) koji nije bio posebno tragičan, jer je u četvrtfinalu prvu utakmicu Velež dobio 4:0.

Kada su u pitanju dueli Kupa BiH, Željezničar i Velež su prvi put sastali u sezoni 2004/05, u osmini finala Željezničar je bio uspješniji u dvije utakmice (2004/05), baš kao i u sezoni 2009/2010. Tada je u prvoj utakmici bilo 0:0, dok je u revanšu nakon dosta uzbuđenja na Grbavici slavio Željezničar 2:1, što je bio posljednji duel ove dvije momčadi u ovom rangu takmičenja.

Kopirati
Drag cursor here to close