Sada je i službeno

Juranović: Ovim transferom ispunjava se moj san

"Transferom u Union ispunjava se moj san da zaigram u jednoj od najboljih nogometnih liga na svijetu. Bundesliga je intenzivna i robusna, što odgovara mojoj igri," kazao je Juranović za klupsku stranicu.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2023. u 16:17 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović (27) i službeno je novi član Union Berlina, objavio je njemački bundesligaš na svojim stranicama.

Juranović je u redove berlinskog kluba stigao iz škotskog velikana Celtica, a Sky Sports je izvijestio kako je trećeplasirana ekipa Bundeslige platila 12.3 milijuna dolara odštete za 27-godišnjeg Zagrepčanina.

Time je hrvatski branič postao najskuplji ulazni trofej u povijesti kluba. Do sada je njemački klub najviše platio nigerijskog napadača Taiwa Awoniyija, koji je u ljeto 2021. stigao iz Liverpoola za 8.5 milijuna eura, a godinu dana kasnije Union ga je prodao u Nottingham Forest za 20.5 milijuna eura.

"Transferom u Union ispunjava se moj san da zaigram u jednoj od najboljih nogometnih liga na svijetu. Bundesliga je intenzivna i robusna, što odgovara mojoj igri," kazao je Juranović za klupsku stranicu.

"U Berlinu želim još više napredovati i napraviti sljedeći korak u svojoj karijeri," dodao je.

Juranović je karijeru započeo u zagrebačkoj Dubravi, potom igrao za Croatiu Sesvete, da bi se 2011. vratio u Dubravu. U ljeto 2015. iz trećeligaša Dubrave je preselio u Hajduk, a u Splitu se zadržao pet godina, da bi karijeru nastavio u poljskoj Legiji. Nakon samo jedne sezone u Varšavi u kolovozu 2021. je potpisao za Celtic. U 53 nastupa u dresu Celtica zabio je šest golova.

"Josip nam svojim tempom, iskustvom i sposobnošću odlično pristaje. Uvjereni smo da smo u njemu potpisali igrača koji će brzo biti od velike pomoći i jako smo sretni što ga imamo," dodao je Unionov direktor profesionalnog nogometa Oliver Ruhnert.

Juranović je za hrvatsku reprezentaciju nastupio 27 puta, a bio je član momčadi "Vatrenih" koja je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Katru osvojila broncu.

Union Berlin se trenutačno nalazi na trećem mjestu Bundeslige sa 30 bodova koliko ima i drugoplasirani Eintracht iz Frankfurta, ali i četvrtoplsirani Freiburg. U vodstvu je Bayern sa 35 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close