Juniori

Nogometaši Željezničara u play offu Lige prvaka

'Plavi' su bili bolja ekipa s mnogo više prilika ali je nedostajalo realizacije, kao i u prvom meču.
Sport / Nogomet | 22. 11. 2017. u 20:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniori Fudbalskog kluba Željezničar plasirali su se play off UEFA Omladinske lige prvaka.

Ekipa Omera Joldića danas je na stadionu Grbavica u uzvratnoj utakmici drugog kola odigrala bez golova protiv Lokomotive, nakon što je u prvom susretu u Zagrebu bilo 1:1, pa na osnovu gol razlike sarajevska ekipa ide dalje.

'Plavi' su bili bolja ekipa s mnogo više prilika ali je nedostajalo realizacije, kao i u prvom meču.

Već u 7. minuti, Željezničar je imao dobru priliku preko Ajdina Mujagića koji je uputio centaršut s lijeve strane, obrana zagrebačke ekipe loše reagirala nakon čega je lopta pogodila stativu. Nakon toga su pokušali Žerić i Šabanadžović međutim bez pogotka.

Lokomotiva je također u prvom dijelu prijetila a najbolju priliku su imali preko Argona Rufatija koji u 32. minuti ne koristi odbijanac u šesnaestercu Željezničara i šutira preko gola.

Početkom drugog poluvremena gosti ne koriste najbolju priliku na utakmici kada Mateo Dunić sam izlazi pred golmana Dujmovića, ali loše šutira.

Pet minuta poslije Željezničar uzvraća, Žerić ulazi u šesnaesterac upućuje udarac, ali Vasilj brani.

Do kraja susreta bilo je nekoliko prilika na obje strane, nešto izglednije na strani Željezničara, ali se rezultat nije mijenjao.

Željezničar se na ovaj način plasirao među 24 najbolje ekipe, a u play offu će igrati protiv jedne od drugoplasiranih momčadi iz grupne faze.

Žrijeb play offa je 11.  prosinca, a utakmica se igra u veljači.

Današnji susret na Grbavici pratilo je oko 5.000 gledatelja, a sudio je Juri Frischer iz Estonije.

Trener ‘plavih’ Omer Joldić nakon meča istaknuo je da je ponosan na svoje igrače koji su odigrali "sjajnu utakmicu".

''Nismo ponovili meč kao protiv Ludogoreca. Momci su cijelu utakmicu pružali maksimum, nismo imali podređenu ulogu. Lokomotiva je dobra ekipa. Moram napomenuti da je Denis Žerić bio bolestan ali je htio igrati, Mujagić je također bio iscrpljen. Dvoumili smo se da Žeriću damo infuziju'', kazao je Joldić.

Zahvalio je navijačima koji su došli u velikom broju.

''Ponosim se da smo prva ekipa koja će prezimiti u Europi i biti među 24 najbolje ekipe. Imao sam veliki broj poziva kolega koji su mi dali veliku podršku i ja im zahvaljujem na tome. Što se tiče taktičke strane mogu biti prezadovoljan'', zaključio je Joldić.

Kopirati
Drag cursor here to close