Kvalifikacije za EURO

Juniori BiH izborili plasman u Elitnu rundu

U posljednjem trećem kolu Nizozemska je bila bolja od BiH 3:0, ali je Luksemburg savladao Azerbejdžan rezultatom 2:1. Pa je ostao kratak jedan bod.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo svjetla u tunelu. Juniorska reprezentacija BiH je izborila plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za EURO 2024. U društvu Nizozemske, Luksemburga i Azerbejdžana, BiH je zauzela drugo mjesto s četiri osvojena boda.

U prvom kolu izabranici Dubravka Orlovića su remizirali s Azerbejdžanom, a presudnom se pokazala pobjeda protiv domaćina turnira, Luksemburga. U posljednjem trećem kolu Nizozemska je bila bolja od BiH 3:0, ali je Luksemburg savladao Azerbejdžan rezultatom 2:1. Pa je ostao kratak jedan bod. U večerašnjem susretu golove za Nizozemsku su postigli Banzuzi (16), Rijkhoff (35) te Van De Haar (87).

U početnoj postavi selekcije BiH su se našli Šutković, Mustafić, Čelik, Šušić, M. Zrnić, Kovač, Beganović, Zahirović, Hamzić, Samardžija i Ljukovac. U drugom dijelu Orlović je na teren poslao Marčetića, Bajkušu, Bejdića, Kozinu i Durakovića.

Ovo je bila peta utakmica za trenera Orlovića na klupi juniorske reprezentacije BiH i prvi poraz. Ždrijeb Elitne runde održat će se u prosincu ove godine u švicarskom Nyonu.

Kopirati
Drag cursor here to close