Povijesna večer za Hoffenheim

Julian Nagelsmann najmlađi je trener u povijesti Lige prvaka

Bit će upamćeno i da je Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann, s 31 godinom i 58 dana, najmlađi trener koji je ikad vodio neki tim u ovom natjecanju. Do sada je rekord držao Bjelorus Viktor Gončarenko koji je imao 31 godinu i 99 dana
Sport / Nogomet | 20. 09. 2018. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački bundesligaš Hoffenheim ispisao je sinoć u Ligi prvaka klupsku povijest, osvojivši prvi bod u ovom natjecanju, ali ostat će zabilježeno još nekoliko unikatnih detalja vezanih uz njih.

Tako je Florian Grillitsch na utakmici protiv ukrajinskog Shakhtara svojim zgoditkom u 6. minuti postao prvi strijelac kluba u Ligi prvaka. Rezultat je u 27. minuti privremeno poravnao Ismaily.

Bit će upamćeno i da je Hoffenheimov trener Julian Nagelsmann, s 31 godinom i 58 dana, najmlađi trener koji je ikad vodio neki tim u ovom natjecanju. Do sada je rekord držao Bjelorus Viktor Gončarenko koji je imao 31 godinu i 99 dana kada je 2008. predvodio BATE Borisov u susretu protiv Real Madrida.

Nagelsman je za svoj premijerni nastup u Harkivu obukao bijelu košulju, kravatu i prsluk, što je značajno odudaralo od njegova standardnog stila odijevanja. Malo je ovom mladom treneru nedostajalo i da u prvoj utakmici upiše i svoju prvu pobjedu u elitnom nogometnom razredu UEFA-e.

Svoju prvu asistenciju u Ligi prvaka upisao je i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, koji je iz kornera vrlo precizno pronašao glavu Nordtveita za vodstvo od 2:1. Izjednačio je u 81. minuti Maycon.

Video: Shakhtar Donetsk vs Hoffenheim 2–2 All Goals
Kopirati
Drag cursor here to close