Liga prvaka

Real startao pobjedom; Dva gola Pjanića za pobjedu Juventusa; Ronaldo isključen prvi puta u povijesti!

Cristiano Ronaldo je zaradio prvi crveni karton u 154 nastupa u Ligi prvaka.
Sport / Nogomet | 19. 09. 2018. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni trostruki europski prvak Real Madrid pobjedom je krenuo u obranu naslova u Ligi prvaka. U susretu 1. kola G skupine 'Kraljevski klub' je u Madridu pobijedio Romu 3:0 u susretu u kojem je Luka Modrić upisao asistenciju i stoti nastup u Uefinim klupskim natjecanjima.

Za kapetana hrvatske vrste bio je to 71. nastup u Ligi prvaka, a još 29 je upisao u ostalim europskim natjecanjima.

Real je od prve minute dominirao i nizao prilike, no Roma se odlično držala sve do 44. minute kada je Isco zabio sjajan pogodak iz slobodnog udarca.

Roma je u drugom dijelu zaigrala otvorenije što je Real iskoristio postigavši u 58. minuti i drugi gol nakon brze kontre. Modrić je fantastično proigrao Garetha Balea koji je sjajno pucao iskosa i zabio za 2-0. Točku na i stavio je Mariano Diaz sjajnim golom u sudačkoj nadoknadi za uvjerljivu pobjedu europskog prvaka. Modrić je na terenu proveo 85 minuta kada je uz ovacije Bernabeua zamijenjen. 

U drugom susretu iz skupine G Viktorija Plzen i CSKA Moskva su igrali 2-2, nakon što je domaćin vodio 2-0 nakon prvog poluvremena. Česi su poveli uz dva gola Michaela Krmenčika (29, 41), no Rusi su se vratili u igru u 49. minuti golom Fedora Čalova na asistenciju Nikole Vlašića. Odličnu igru mladi hrvatski reprezentativac je zaokružio pogotkom za 2-2 u petoj minuti nadoknade iz jedanaesterca.

U susretu E skupine Bayern, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, je gotovo rutinski u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0. Bavarci su poveli već u 10. minuti golom Roberta Lewandowskog. David Alaba je ubacio povratnu loptu s lijeve strane, a poljski napadač sjajno reagirao za vodstvo Kovačeve momčadi. Na 2-0 je povisio Renato Sanchez u 54. minuti.

U drugom dvoboju Ajax je u Amsterdamu pobijedio AEK sa 3-0. Nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo previše prilika, Ajax je poveo već nakon 52 sekunde nastavka. Schone je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Neresa koji ju je vratio u kazneni prostor do Nicolasa Tagliafica koji je lakoćom zabio za vodstvo nizozemskog sastava. Korak bliže pobjedi Ajax je stigao u 77. minuti nakon što je pogodak zabio Donny van de Beek, a sve dvojbe su bilo razriješene kada je Tagliafico zabio svoj drugi gol na utakmici.

U susretu iz F skupine Lyon je šokirao engleskog prvaka Manchester City pobijedivši na Etihadu 2-1. 'Građani' su dominirali, imali daleko veći posjed lopte i niz prilika, no gosti su bili ti koji su bili efikasniji. Lyon je poveo u 26. minuti. Nabil Fekir je probio po lijevom krilu i ubacio u kazneni prostor, Fabian Delph je promašio loptu, a poklon iskoristio Maxwell Cornet. U 44. minuti Fekir je povećao vodstvo 'lavova' postigavši pogodak s ruba kaznenog prostora. 'Građani' su smanjili u 67. minuti golom Bernarda Silve. Velike zasluge za gol je imao Leroy Sane koji je sjajno prošao po krilu, a potom povratnom loptom uposlio Silvu. Do kraja susreta momčad Pepea Guardiole je jurila po izjednačenje, ali nije uspjela.

U ranijem terminu Šahtar i Hoffenheim su odigrali 2-2. Bila je to utakmica u kojoj su gosti vodili 1-0 i 2-1, ali je Šahtar uspio iščupati bod. Utakmicu je obilježio i trener njemačkog bundesligaša Julian Nagelsmann koji se upisao u povijest kao najmlađi trener u nogometnoj Ligi prvaka. Nagelsmann je vodio Hoffenheim protiv Šahtara sa 31 godinom i 58 dana. Do sada je rekord držao Bjelorus Viktor Gončarenko koji je imao 31 godinu i 99 dana kada je 2008. predvodio BATE Borisov u susretu protiv Real Madrida.

Gosti su poveli već u 6. minuti lijepim golom Floriana Grillitscha nakon sjajnog proigravanja Leonarda Bittencourta. Izjednačio je Ismaily u 27. minuti nakon što je probio po krilu, slomio svog čuvara, ušao u kazneni prostori i zabio u suprotni kut. Radost ukrajinskih navijača kratko je trajala i Hoffenheim je u 38. minutu stigao do novog vodstva. Hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je ubacio iz kornera, a Havard Nordtveit najviše skočio i zabio za 2-1. Devet minuta prije kraja utakmice Šahtar je uspio izjednačiti sjajnom golom Maicona koji je opalio s više od 20 metara.

U skupini H talijanski prvak Juventus je na gostovanju pobijedio Valenciju sa 2-0 premda je od 29. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Cristiano Ronaldo. Portugalac je napravio glup potez gurnuvši Murilla što je sudac Felix Brych 'nagradio' crvenim kartonom. Bio je to njegov prvi crveni karton u 154 nastupa u LP.

Počelo je lijepom prilikom Marija Mandžukića u 11. minuti, no bivši hrvatski reprezentativac je loše pucao. U 43. minuti je odličnu priliku imao i Joao Cancelo, no njegov udarac je završio u okviru gola. Ipak, u posljednjim trenucima prvog dijela torinska 'Stara dama' je povela iz kaznenog udarca kojeg je iskoristio Miralem Pjanić. Jedanaesterac je skrivio Parejo oborivši Cancela. Juventus je dobio kazneni udarac i u 51. minuti, a Pjanić je još jednom bio siguran. U nastavku susreta Juve je znalački obranio prednost. Mandžukić je odradio svih 90 minuta.

Manchester United je bez suviše stresa prošao gostovanje u Bernu protiv Young Boysa koji su izbacili zagrebački Dinamo. "Crveni vragovi" su slavili sa 3-0, a golove su zabili Paul Pogba (35, 44-11m) i Anthony Martial (66).

Kopirati
Drag cursor here to close