Udarili temelje judo sporta

Judo klub Hercegovac proslavio 60. rođendan

Na ceremoniji proslave rođendana prisustvovali su mnogi stari članovi koji su u međuvremenu osnovali druge judo klubove u Gradu Mostaru, ali i Hercegovini.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2023. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub "Hercegovac" osnovan je 23. 12. 1963. godine entuzijazmom zaljubljenika u ovu borilačku vještinu na čelu sa prvim trenerom Žikom Živadinovićem. Od tada, klub djeluje kontinuirano i bez prekida, čak i u ratnim uvjetima. Težište svog rada usmjerava na okupljanje mladosti grada Mostara i šire okolice.

Temeljnu djelatnost, obuku i osposobljavanje članstva, klub organizira kroz škole judo-a. Cijenimo da je u povijesti kluba kroz škole judo-a prošlo više od 8.000 djevojčica, dječaka, djevojaka i mladića. Ovakva masovnost morala je dati i dobre rezultate. Svih tih 8.000 članova kluba, ovladavši osnovama ove borilačke vještine, steklo je samopouzdanje i proširilo svoje osobne vidike, a to je neprocjenljiva korist kako za njih same tako i mnogo šire.

Niti jednog trenutka nije zanemarena obrazovna i odgojna uloga kluba u radu s mladim. Najuspješniji borci, paralelno s postignutim sportskim rezultatima, završavali su škole, fakultete, magisterije i doktorate.

Na ceremoniji proslave rođendana prisustvovali su mnogi stari članovi koji su u međuvremenu osnovali i druge judo klubove u Gradu Mostaru, ali i Hercegovini, te su dodijeljena i prigodna priznanja. Priznanja za doprinos u razvoju kluba i judo sporta dodijeljena su: Enveru Kukuruzoviću (Jk Mostar), Željku Zadri (Jk Borsa), Maji Ćeški (Jk Neretva), Vjekoslavu Proleti (Jk Hodovo) i Jovi Samardžiću (Jk Berkovići), dok je Petru Zadri uručeno priznanje za izuzetna sportska dostignuća.

Obraćajući se nazočnima gosp. Vojo Višekruna naglasio je da je judo klub Hercegovac bio rasadnik talenata ali i klubova, te da je iz Hercegovca nastalo bar 10 judo klubova u Hercegovini. Kazao je kako je Judo klub Hercegovac bio jedan od osnivača judo saveza Herceg Bosne, a danas je predsjednik judo saveza Herceg Bosne upravo bivši član judo kluba Hercegovac - Franjo Zadro, aktualni predsjednik Jk Borsa.

Nazočnima se obratio i predsjednik judo kluba Hercegovac Tomislav Vučić koji je ukratko objasnio buduće planove i kazao da svi motivi rada smjeraju i smjerati će na pružanje daljnjeg razvoja ovog mostarskog kolektiva.

Na kraju ceremonije proslave rođendana mladim članovima kluba dodijeljeni su božićni paketići.

Kopirati
Drag cursor here to close