Tre Penne eliminiran

Jović: Protiv AZ Alkmaara moramo biti hrabri

"Idemo sa ambicijama, sve ćemo probati da uradimo za dobar rezultat i da probamo napraviti iznenađenje u revanšu na Grbavici" istakao je Dragan Jović nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 15. 07. 2022. u 00:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od Borca, Tuzla City je svoj prvi izlazak na europsku scenu na kraju zaokružila očekivanim prolaskom u drugo pretkolo Konferencijske lige. Nakon trijumfa u gostima koji je izboren tek u finišu, Tuzla City je predstavnika San Marina, Tre Penne eliminirala ukupnim rezultatom 8:0.

U revanšu su igrači iz San Marina držali priključak zahvaljujući čvrstom bedemu ispred svog gola. Semir Smajlagić je realizirao jedanesterac
za vodstvo Tuzla Cityja na poluvremenu 1:0. Gosti su se počeli rezultatski raspadati na početku drugog dijela. U dvije minute Čeliković i Kuzmanović postižu po gol za velikih 3:0. Do kraja utakmice za uvjerljiv trijumf Tuzla Cityja pobrinuli su Smajlagić, Šukilović i Burić. U drugom pretkolu Konferencijske lige, Tuzla City će igrati protiv AZ Alkmaara.

"Sada nas čeka izuzetno težak protivnik. Sreća pa smo igrali prvo pretkolo u svakom smislu, da i igrači osjete evropske utakmice. Alkmaar je poletna ekipa, kvalitetna, a sada su prodali jednog igrača u Ajax za 10 milijuna eura. Imaju najbolju selekciju igrača u Nizozemskoj, gledao sam im neke utakmice... Idemo sa ambicijama, sve ćemo probati da uradimo za dobar rezultat i da probamo napraviti iznenađenje u revanšu na Grbavici" istakao je Dragan Jović nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close