Prve utakmice prvog pretkola

Borac i Tuzla City blizu prolaska u drugo pretkolo

Bosanskohercegovački predstavnici na Europskoj sceni, u prvom pretkolu Konferencijske lige, Borac i Tuzla City su blizu očekivanog prolaska dalje. Borac je kao domaćin momčad B36 Torshavna ugostio u Modriči i na kraju je slavio sa ugodnih 2:0.
Sport / Nogomet | 08. 07. 2022. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački predstavnici na Europskoj sceni, u prvom pretkolu Konferencijske lige, Borac i Tuzla City su blizu očekivanog prolaska dalje. Borac je kao domaćin momčad B36 Torshavna ugostio u Modriči i na kraju je slavio sa ugodnih 2:0. Borac je svoju bolju igru krunisao golom Benjamina Tatara u 37.minuti.

Prethodno su dobre prilike u istoj akciji imali Piščević i Jovo Lukić. Prvi je pogodio stativu, u nastavku akcije šut Lukića je zaustavio golman gostiju. U drugom dijelu Borac je imao svoje prilike, Vojnović nakon kornera, pa onda i Meleg, odnosno još jednom Tatar. Gosti su također dva puta zaprijetili, a onda je Nedeljko Piščević pogodio glavom na centaršut Subića.

"Sretan sam što prva utakmica na klupi Borca bila uspješna. Pobijedili smo tvrd tim, nije bilo jednostavno, nije se lako nositi u vazdušnim duelima. Zasluženo smo pobijedili, postigli smo dva gola, čeka nas u gostima još teža utakmica, putovat ćemo 3.000 kilomtera, ali zaslužujemo drugo pretkolo" istako je nakon utakmice trener Borca Nenad Lalatović.

Tribine stadiona "Dr. Milan Jelić" su bile popunjene, ali je u jednom trenutku, sredinom prvog poluvremena došlo do međusobnog sukoba među popularnim " Lešinarima".

Momčad Tuzla Cityja je tek u sudačkoj nadoknadi slomila otpor amaterske momčadi iz San Marina. Stvorili su igrači trenera Jovića nekoliko dobrih prilika, Nukić je pogodio prečku, pa Kuzmanović stativu, dok je najbolju šansu propustio Mehanović. Njegov šut s bijele točke zaustavio je golman domaćih Forti.

Na kraju je junak utakmice bio Salko Nargalić koji je ušao u igru u 86.minuti. Ovaj igrač je u sudačkoj nadoknadi, uspio vrlo brzo postići dva gola i po svemu sudeći osigurati prolaz Tuzla Cityja u drugo pretkolo.

Kopirati
Drag cursor here to close