Odlazi jer je nezadovoljan?

Josip Brekalo bi mogao napustiti Wolfsburg - Klub već našao zamjenu?

Vukovi ovih dana razmišljaju o jednom zvučnom pojačanju po boku, a dovođenje Maximiliana Philippa iz dortmundske Borussije jedna je od opcija.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2019. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Josip Brekalo proživljava trenutke sportske stagnacije 

Hrvatski nogometni talent Josip Brekalo (20) po dolasku u njemačku Bundesligu na sebe je skrenuo pozornost sportske javnosti, a mnogi su mu predviđali da će uskoro napraviti karijeru u rangu Olićeve, Mandžukićeve, Perišićeve, Petrićeve, Kramarićeve i drugih koji su s uspjehom igrali za neki od njemačkih klubova.

Međutim, minula sezona u Wolfsburgu ne može se nazvati uspješnom za ovog mladog reprezentativca Hrvatske. Igrao je neredovno i s promjenjivom formom. Vukovi ovih dana razmišljaju o jednom zvučnom pojačanju po boku, a dovođenje Maximiliana Philippa iz dortmundske Borussije jedna je od opcija.

Ipak, Philipp bi u klubu našao mjesto jedino ukoliko prodaju Brekala, piše Bild.

Naime, Brekalo, Felix Klaus, Renato Steffen i novopridošli Joao Victor (kupljen od austrijskog Linza) su krilni napadači s kojima Wolfsburg u ovome trenutku računa. S tim da su se pojavile i infoamcije kako Vukovi dovode i danskog napadača Roberta Skova.

Maximilian Philipp nije prvi izbor u Borussiji i on će nastojati pronaći novi klub. Zainteresirani su u ovome trenutku Wolfsburg i Leipzig.

U Wolfsburgu bi došao u obzir jedino ukoliko bi se sa sportske i financijske strane ukazao prostor, a to je prodaja Brekala, jer je njegova tržišna vrijednost najveća među navedenim bočnim nogometašima.

Bild piše kako ni sam Brekalo nije zadovoljan proteklom sezonom, a Wolfsburg ga ne bi dao ispod 15 milijuna eura.
Navodno Wolfsburg za 20-godišnjeg ofenzivca i bivšeg igrača Dinama traži 20 milijuna eura, a Brekala ugovor za Vukove veže do ljeta 2023. godine.

Da je kojim slučajem mladi reprezentativac Hrvatske uspio pokazati svoje majstorstvo na prvenstvu Europe za igrače do 21 godine, koje se upravo igra u Italiji i San Marinu, moguće je da bi netko izdvojio 15 milijuna za njega.

Ovako, uz relativno blijedu sezonu i (zbog ozljede) gotovo bez izgleda da bljesne na Euru 2019, Brekalo se najvjerojatnije neće naći na listi želja klubova kojima novac nije problem.

Pojedini njemački mediji čak pišu kako je Brekalo već zatražio odlazak iz Wolfsburga.

Njegov menadžer Fali Ramadani navodno je obavijestio menadžera njemačkog kluba Jörga Schmadtkea i sportskog direktora Marcela Schäfera da je vrijeme za rastanak, a Brekala prati nekoliko klubova, među kojima se ističe ime Benfice.

Brekalo je prethodne sezone odigrao 1527 minuta za Wolfsburg, odnosno 17 cijelih utakmica od 27 u koliko je nastupio. Jedno vrijeme je Brekalo bio standardan, zabio tri gola i upisao četiri asistencije, ali se onda preselio na klupu gdje ne želi sjediti i sljedeće sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close