Prokletstvo Elfa iz 2014.

Još jedan svjetski prvak s Njemačkom (pre)rano završava karijeru

"Nakon 15 godina vrijeme je za oproštaj od profesionalnog nogometa", kazao je Kevin Grosskreutz koji bi karijeru mogao nastaviti u amaterskoj momčadi TuS Bovinghausen, koja igra u šestoj ligi.
Sport / Nogomet | 25. 01. 2021. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago / Kevin Grosskreutz bio je svjetski prvak s Njemačkom u Brazilu 2014.

Nakon Andrea Schürrlea (30) i Benedikta Höwedesa (32) još jedan igrač iz "zlatne generacije" njemačke reprezentacije koja je 2014. osvojila svjetski naslov se oprostio od profesionalnog nogometa.

Kevin Grosskreutz (32) je na Instagramu objavio kako se oprašta od profesionalnog nogometa, dodavši kako će nastaviti igrati za neku od amaterskih momčadi.

"Nakon 15 godina vrijeme je za oproštaj od profesionalnog nogometa", kazao je Grosskreutz koji bi karijeru mogao nastaviti u amaterskoj momčadi TuS Bovinghausen, koja igra u šestoj ligi.

Grosskreutz, koji je s Borussijom Dortmundom osvojio dva prvenstva i njemački kup, igrao je i za Galatasaray, Stuttgart, Darmstadt i nedavno za trećeligaša Uerdingen.

U dresu njemačke reprezentacije je upisao šest nastupa, a bio je i dio reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 2014. Međutim, na turniru u Brazilu nije upisao niti jedan nastup.

Njegovi suigrači iz zlatne generacije, Andre Schürrle i Benedikt Höwedes, također su se povukli prošle godine.

Schürrle je kao razlog mirovine naveo čest osjećaj samoće, posebno kad su mu "neuspjesi postajali sve teži, a sretnih trenutaka je bilo sve manje". Schürrle tvrdi da mu nogometna industrija nije dopustila javno iznošenje tih osjećaja.

"Uvijek moraš igrati neku ulogu da bi opstao u ovom poslu, jer u suprotnome gubiš svoje mjesto i ne možeš pronaći novog poslodavca", rekao je Schürrle.

Slične razloge naveo je i Höwedes. Čini se da se i on zasitio nogometno cirkusa.

"Možda će zvučati glupo jer sam toliko zaradio od nogometa, ali novac mi je nebitan. Skupi satovi i automobili ne odgovaraju mom životnom stilu. Imao sam ponude iz Njemačke i inozemstva, ali nisam više želio ovisiti o tuđim odlukama", rekao je Höwedes. 

Video: WM 2014 - Highlights von Deutschland - Der Weg zum 4. Stern 

Schürrle je u finalu SP-a 2014. asistirao za pobjednički gol Mariju Götzeu, još jednom igraču kojeg je uhvatila zla sudbina.

Rijedak poremećaj metabolizma usporio je karijeru igrača nekoć poznatog kao njemački Messi.

Ipak, još uvijek igra, utočište je pronašao u PSV-u. Dosad je zabio četiri gola uz tri asistencije u 13 utakmica.
Stagnaciju je nakon svjetskog prvenstva zabilježio i Julian Draxler, koji je u PSG-u uglavnom igrao sporedne uloge.

Među igračima koji su potonuli je i Erik Durm (trenutačno član Eintrachta), kao i vratar Ron-Robert Zieler (trenutno 1. FC Köln).

Shkodran Mustafi je također postao drugi li treći izbor, kao i Christoph Kramer.

Od nogometaša koji su osvojili naslov prvaka svijeta s Elfom 2014., umirovio se i Bastian Schweinsteiger, prije njega Miroslav Klose, Philipp Lahm također odavno ne igra, kao i Per Mertesacker te bivši vratar Roman Weidenfeller.

Lukas Podolski se oprostio od reprezentacije, isto se može kazati i za Khediru, Hummelsa i Thomasa Muellera, koje izbornik Loew više ne poziva.

Iz Mannschafta je svađi otišao i Mesut Ozil.

Kopirati
Drag cursor here to close