Brat Mathias

Čudo u Njemačkoj: Pogba na probi u trećeligašu Uerdingenu!

KFC Uerdingen ima za cilj povratak u Bundesligu, a investitor Ponomarev pokušat će to ubrzati što je moguće više. Nakon četiri odigrana kola Uerdingen je drugi na tabeli treće lige s devet bodova.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2018. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najvjerniji navijači njemačkog trećeligaša KFC Uerdingen bili su nemalo začuđeni kad je na treningu kluba na travnjak istrčao Pogba. Ipak, svima je odmah bilo jasno kako to zasigurno ne može biti Paul Pogba, koji svoje treninge obavlja na Old Traffordu, a nema tog trećeligaša na svijetu koji bi mogao dovesti jednu takvu nogometnu veličinu.

Iako u bivšeg njemačkog prvoligaša u novije vrijeme puno novca ulaže ruski bogataš Mihail Ponomarev, na probu je ipak stigao Mathias Pogba, a ne njegov mlađi brat, svjetski prvak Paul.

Mathias Pogba (27) jako podsjeća na brata Paula, ali razlika u nogometnoj klasi između njih dvojice ipak se izražava u stotinama milijuna eura.

Zadnji klub s kojim je stariji Pogba imao ugovor bio je nizozemski Sparta Rotterdam, a kako piše „Westdeutsche Zeitung“, probni trening u Uerdingenu nije za njega najbolje prošao, jer već nego vrijeme ima probleme s Ahilovom tetivom. Zbog toga je više od godinu dana bio bez angažmana.

Na koncu, zbog lošeg fitnesa i Pogbine prekomjerne težine, Uerdingen ipak nije ponudio ugovor ovog visokom momku (1,94 m), a da je slučajno postao njihovim članom, tamo bi pravio društvo jednom drugom, bivšem svjetskom prvaku.

Naime, od ove sezone za Uerdingen igra Kevin Großkreutz, koji je prošlu sezonu igrao za Darmstadt u drugoj njemačkoj ligi. Großkreutz je 2014. s Elfom osvojio Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

KFC Uerdingen ima za cilj povratak u Bundesligu, a investitor Ponomarev pokušat će to što je moguće više ubrzati. Nakon četiri odigrana kola Uerdingen je drugi na tabeli treće lige s devet bodova.

Ovaj klub zadnji put je u prvoj ligi igrao u sezoni 1995/96, kada je kao 18. na tablici pao u drugu ligu i više se nije uspio približiti društvu najboljih. Među najveće uspjehe kluba spada osvajanje njemačkog kupa 1985. i polufinale Kupa pobjednika kupova Europe 1986.

Kopirati
Drag cursor here to close