Posljednja dva susreta Boxing Daya

Jorginho rekorder, napokon slavlje Brightona

Brazilac s talijanskom putovnicom, Jorghino je tako postao novi rekorder u Premiershipu po broju realiziranih jedanaesteraca u jednoj kalendarskoj godini. Bio je to njegov deseti uspješni iskorišteni penal ove godine.
Sport / Nogomet | 27. 12. 2021. u 00:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednja dva dvoboja kojima je zaključen Boxing Day, Chelsea je slavio kod Aston Ville, dok je Brighton bio bolji od Brentforda.

Villa je povela u 28. minuti nakon autogola Reecea Jamesa, no aktualni europski prvak je u nastavku susreta okrenuo rezultat. Šest minuta kasnije Jorginho je izjednačio iz kaznenog udarca, da bi Romelu Lukaku u 56. minuti okrenuo rezultat. Gosti su u posljednjim trenucima susreta potvrdili pobjedu novim Jorginhovim golom iz jedanaesterca kojeg je izborio Lukaku.

Brazilac s talijanskom putovnicom je tako postao novi rekorder u Premiershipu po broju realiziranih jedanaesteraca u jednoj kalendarskoj godini. Bio je to njegov deseti uspješni penal ove godine, a do sada je dijelio rekord sa Mattom Le Tissierom kojem je to uspjelo devet puta 1994. i Stevenom Gerrardom koji je devet jedanaesteraca realizirao 2014. godine.

Brighton je na svom terenu golovima Trossarda i Maupaya još u prvom poluvremenu došao do nedostižne prednosti. Oba gola su svakako bila efektna. Trossard je lijepo prebacio istrčalog Fernándeza u 34.minuti. Još efektniji je bio osam minuta poslije Maupay. Ovo je bila prva pobjeda Brightona nakon 22. rujna.

Kopirati
Drag cursor here to close