Euro 2020

Joachim Löw: Nakon izvlačenja parova ostao sam bez teksta

Jubilarno Europsko prvenstvo 2020 u nogometu ostat će zapamćeno kao jedno s najviše kontroverzi i neobičnih kombinacija.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2019. u 11:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Izbornici Portugala (Santos), Francuske (Deschamps) i Njemačke (Löw)

Njemačka, Francuska i Portugal! U povijesti nogometa nikada nije bila izvučena jača i kvalitetnija nogometna skupina.

Sve su tri reprezentacije osvajale prvenstvo Starog kontinenta, a u ovoj skupini će igrati i aktualni svjetski prvak Francuska i europski Portugal.

Naravno, puno polemika je već izazvao način slaganja jakosnih skupina za ovo natjecanje. Gledali su se koeficijenti kroz kvalifikacije, nitko nije honorirao Portugalu činjenicu da brani naslov ili Francuzima da su prije godinu i pol dana osvojili Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Znali smo da igramo kod kuće u Münchenu, bilo je puno dobrih reprezentacija. Ali iskreno ovo je šokantno. Naime, igramo protiv svjetskog i europskog prvaka. Ako mene pitate onda su Francuzi favoriti za prvo mjesto, ma oni su favoriti za naslov. A onda tko je protiv Ronalda u prednosti. Doista sam nakon ovog izvlačenja parova ostao bez teksta", rekao je Joachim Löw, izbornik Elfa.

Zanimljiva je bila reakcija njemačkog izbornika kad je Philipp Lahm, jedan od dvanaestorice koji su izvlačili kuglice s nazivima reprezentacija, 'dodijelio' Njemačkog Portugal kao trećeg protivnika u skupini.

Foto: Deutsche Welle / Philipp Lahm, bivši nogometaš, a danas visoki dužnosnik DFB-a

"Philipp, mi ti sad moramo dati otkaz", kazao je u šali Löw.

"Već sam čuo o tome, ali grad München mi je obećao da će mi osigurati radno mjesto", uzvratio je uz osmijeh Philipp Lahm na šalu svog dojučerašnjeg šefa.

Inače, Philipp Lahm je nakon okončanja igračke karijere odmah uskočio u nogometni savez svoje zemlje, a koliki je njegov ugled svjedoči i imenovanje Lahma za prvog čovjeka organizacijskog odbora Europskog prvenstva 2024, čiji je domaćin upravo Njemačka.

Utjeha za Njemačku je što na predstojećem Euru 2020 tri puta igraju u Münchenu, a Joachim Löw napominje kako će svaki tim morati ići do krajnjih granica svojih mogućnosti kako bi se plasirao dalje iz ovakve ''skupine smrti''.

Kopirati
Drag cursor here to close