Slijede velike promjene u Manchester Unitedu

Jim Ratcliffe već ima nove direktore, ide u lov na Zidanea

"Ovo nije financijska investicija, ovo me zanima jer želim da Manchester United ponovno bude uspješan" poručio je Sir Jim Ratcliffe.
Sport / Nogomet | 28. 02. 2024. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sir Jim Ratcliffe, britanski milijarder i dugogodišnji navijač Crvenih vragova očito ima velike planove. I ima puno posla. Jer se za vrijeme vladavine američke obitelji Glazer dosta toga se nakupilo. 19 godina nije malo.

Ratcliffe je kupio 27.7 % akcija kluba i spreman je poprilično novca potrošiti da bi se stvari posložile, odnosno da bi se United vratio tamo gdje je bio u vremenu Alexa Fergusona.

"Uopće me zapravo ne zanimaju financijski aspekti ove investicije, jer zarađujem dovoljno novca u kemikalijama, nafti i plinu. Ovo nije financijska investicija, ovo me zanima jer želim da Manchester United ponovno bude uspješan" poručio je Sir Jim. Koji je već navodno povukao neke poteze.

Ratcliffe je još uvijek neslužbenim djelovanjem u klubu preko Sir Davea Brailsforda, direktora sporta u kompaniji INEOS, već dogovorio "transfer" Omara Berrarde, dugogodišnjeg izvršnog direktora Manchester Cityja i čovjeka za kojeg kažu da je bio jedan od najzaslužnijih za Cityjeve velike uspjehe u proteklom desetljeću.

Pored njega poziv je stigao na adresu dosadašnjeg sportskog direktora Dana Ashwortha. Ashworth je odradio dobar posao u Brightonu, pa je prešao u Newcastle gdje je realizirao transfere Trippiera, Alexandra Isaka, Anthonyja Gordona, Brune Guimaraesa.

"Ono što bih rekao, ako pogledate posljednjih 11 godina, Manchester United je imao dosta trenera. Neki od njih su vrlo sposobni i bili su vrlo uspješni, ali nitko nije bio uspješan u okruženju Manchester Uniteda u posljednje vrijeme. To mi je govorilo da nešto nije u redu s klubom, iznutra", poručio je Jim Ratcliffe čija bi metla mogla biti jako oštra, neugodna, mogla bi pokupiti mnoga imena. Mnoge interesira ono najvažnije pitanje što će biti s trenerom, odnosno tko će biti novi.

Špekulira s mnogim imenima, između ostalog mnogi vide Zinédinea Zidanea kao novog trenera. Legendarni Francuz je posljednji angažman imao u Real Madridu, kojega je napustio 2021. i od tada nije vodio niti jedan drugi klub, a sada, nakon tri godine bez posla, je potvrdio da će opet, raditi, trenirati. Međutim, bez obzira na sve, legendarnog Francuza neće biti lako dovesti, jer su još neki klubovi u igri.

Kopirati
Drag cursor here to close