Bielsa otišao došao Amerikanac

Jesse Marsch preuzeo Leeds

"Dobro znam koliko je Leeds veliki klub. Ono što volim kod ove momčadi jeste posvećenost nogometu, svakoj utakmice bez obzira koliko one mogu biti teške. Ovo je momčad koja igra do kraja" kaže Marsch.
Sport / Nogomet | 01. 03. 2022. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je preuzeo Leeds bio je posebna priča. Za ljubitelje nogometa, pomalo romantična, netipična za Otok. El Loco, Bielsa je ponos Yorkshirea vratio u društvo najboljih nakon 16 godina, uspona, padova, lutanja s igračkim kadrom, trenerima. I u prvoj povratničkoj sezoni Leeds je sa poprilično limitiranim igračkim kadrom došao na kraju do devetog mjesta. Međutim, ovo sezonu Marcelo Bielsa nije preživio. Četiri poraza, uvjerljiva poraza su ga koštala posla. Everton, Manchester United, Leeds i Tottenham. Četiri utakmice, nula bodova i gol razlika 2:17.

Iako su navijači vjerovali da se momčad može vratiti na pravi put, činjenica da je Leeds samo dva boda od zone ispadanja je bila presudna. Andrea Radrizzani je već pronašao novog trenera. Nije "lud" kao Bielsa, ali da je poseban, jeste. Amerikanac Jesse Marsch, jedan od rijetkih koji će eto dobiti priliku da vodi jedan klub Premiershipa. Upoznali smo ga kao prije svega kao trenera Red Bull Salzburga, zbog nekih svojih, također posebnih metoda, zbog njegovih motivacijskih govora.

Marsch, bivši američki internacionalni veznjak, igrao je u MLS-u za DC United, Chicago Fire i Chivas USA, a nakon što je prekinuo karijeru postao je pomoćnik u reprezentaciji.Njegov prvi posao glavnog trenera bio je u Montreal Impactu 2012. godine.

"Veoma sam uzbuđen što sam sad ovdje. Dobro znam koliko je Leeds veliki klub. Ono što volim kod ove momčadi jeste posvećenost nogometu, svakoj utakmice bez obzira koliko one mogu biti teške. Ovo je momčad koja igra do kraja, čiji se igrači bore do kraja kao jedan tim. Imaju srce, veliku strast prema nogometu i spremni su u svakom trenutku dati sve jedni za druge. Ja sam tu došao da momčadi pomognem da shvati koliko možemo biti dobri, kako da se nosimo sa trenutkom. Moramo da ostanemo mirni i kontrolišemo ono što možemo da kontrolišemo. Još uvijek smo u dobroj situaciji i sudbinu držimo u svojim rukama" naglasio je Marsch kojeg mnogi zovu učenikom Ralfa Rangnicka kojem je bio pomoćnik u sezoni 2018/2019, na klupi RB Leipziga.

Kopirati
Drag cursor here to close