Među deset u Europi

Jelčić: Osjećaj je fenomenalan

Sport / Nogomet | 11. 01. 2022. u 20:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igračica SFK 2000 Sarajevo i reprezentativka Bosne i Hercegovine uvrštena je među 10 najboljih mladih igračica prema izboru UEFA-e. Ženski nogomet užurbano raste, a brojni, mladi talenti već postaju prepoznate zvijezde. UEFA je putem svoje službene stranice danas objavila popit deset najtalentiranijih nogometašice Europe.

Svoje ime na njihovom popisu pronašla je izuzetno talentirana nogometašica Maja Jelčić. Maja ima svega 17 godina, a već je prepoznata kao jedna od najtalentiranijih bh. igračica. Svoj seniorski debi pod palicom Samirom Hurem upisala je u ožujku 2020 godine, kao petnaestogodišnjakinja, a nekoliko mjeseci poslije, nastupila je i u UEFA Ligi prvaka u dresu SFK 2000 Sarajevo. Maja je bila i najbolji strijelac kvalifikacijskog turnira za U-19 Euro, i postigla je čak sedam golova. Ona je ujedno i jedna od najboljih strijelaca Premijer lige BiH za žene.

Iz njenog kluba poručuju: "Ponosni smo na uspjeh naše igračice i ovo je priznanje za nju, ali i za naš klub. Predano radimo s mladim igračicama, pomažemo njihov razvoj, a Maja Jelčić je zasigurno budućnost bh. nogometa i pred njom je velika karijera”, govore u SFK 2000 Sarajevo.

"Osjećaj je fenomenalan, jer ovo nisam očekivala. Stvarno nevjerojatno. Ne može se opisati riječima. Ponosna sam što predstavljam Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način. To mi je oduvijek bio cilj. Reprezentacija Bosne i Hercegovine mi je puno dala i nadam se da ću i ja Bosni i Hercegovini vratiti u najboljem mogućem svjetlu, Nastupi za reprezentaciju mi puno znače, trudim se i treniram. Odlučila sam da ću tome posvetiti svoj život. Izabrala sam Bosnu i Hercegovinu. To je moja država i tu sam se rodila.Naravno da ću nju predstavljati. Zahvalna sam svojim klubovima HNK Čapljina i SFK 2000 Sarajevo. Posebno trenerici Samiri Hurem. Ona je jedna od najboljih trenerica za mene u Europi. Učinila je nevjerojatne stvari za ženski nogomet u BiH, koje bilo tko drugi vjerojatno ne bi učinio. Neki transfer? Stvarno ne znam hoće li išta biti, ja samo treniram, nadam se da će sve doći samo Bože zdravlja!” rekla je Jelčić za N1.

Kopirati
Drag cursor here to close