Kaos u Širokom

Jedanaest godina od ubojstva Vedrana Puljića

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je 15. rujna 2017. godine izmijenilo optužnicu te se Knezović više ne tereti za Puljićevo ubojstvo…
Sport / Nogomet | 04. 10. 2020. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnji dan, 4. listopada 2009. godine, prije točno jedanaest godina, oko stadiona Pecara u Širokom Brijegu vodio se ulični rat između navijača FK Sarajevo “Horde zla” te policije, domaćih navijača i stanovništva.

Neredi su se dogodili uoči utakmice Širokoga Brijega i Sarajeva koja toga dana nije niti odigrana, a smrtno je stradao 24-godišnji Sarajlija Vedran Puljić koji je ubijen hicem iz vatrenoga oružja, a ulice oko stadiona Pecara i nešto šire izgledale su toga dana poput ulica neke od zemalja Bliskog Istoka u jeku žestokih ratnih sukoba.

S obzirom na to da je toga dana većina policijskih snaga bila raspoređena u Mostaru, gdje se igrao derbi Zrinjskoga i Veleža, “Horde zla” su u polusatnom rušilačkom pohodu uništile sve poslovne prostore u sklopu stadiona Pecara te ostale objekte u blizini stadiona. Također, zapalili su i jedan policijski automobil, a na desetke drugih su uništili.

Također, sarajevski huligani su na kućnom pragu nožem zboli Željka Zadru, a za taj gnusan čin još nitko nije odgovarao. Za ubojstvo 24-godišnjega pripadnika “Hordi zla” osumnjičen je bio Oliver Knezović.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je 15. rujna 2017. godine izmijenilo optužnicu te se Knezović više ne tereti za Puljićevo ubojstvo te ranjavanje još šestorice navijača.

Od nekoliko stotina pripadnika “Hordi zla” koji su sudjelovali u neredima, osuđeno je njih deset, i to zbog sudjelovanja u paljevini, oštećivanju privatne imovine te napada na službene osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close